Loopbaanbegeleiding Brugge

Loopbaanbegeleiding Brugge

Voelt u zich de laatste tijd niet gelukkig op uw werk? Heeft u loopbaanvragen en zoekt u naar een oplossing voor die vragen? Of wilt u een stapje omhoog en bent u op zoek naar uw verbeterpunten om dit te realiseren? Ucare biedt met loopbaanbegeleiding Brugge dé oplossing op uw vragen.

Om gelukkig te worden in het leven is het van belang om plezier te hebben in uw loopbaan u bent er namelijk vaak te vinden. Ucare zoekt samen met u naar een passende loopbaan die u op sommige momenten uitdaagt en leuk vindt. Bij Ucare ontvangt u altijd advies op maat dit komt omdat onze gesprekken altijd individueel zijn.

Om u zeker van uw keuze te laten zijn ontvang u bij ons eerst een gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek voert u in Brugge of in één van onze andere 30 vestigingen die verspreidt zijn over heel Vlaanderen.

Bij Ucare loopt personeel dat professioneel en ervaren is. Tevens hebben ze al voor veel loopbaanvragen een oplossing gevonden.

De volgende onderwerpen komen in dit artikel aan bod:

Banner Ucareloopbaanbegeleiding

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het proces van begeleiding dat u ontvangt terwijl u samen met uw begeleider op zoek gaat naar antwoorden op uw loopbaanvragen. Bij Ucare ontvangt u individuele loopbaanbegeleiding waardoor u vrij en open durft te spreken over uw loopbaanvragen. Wij bieden u inzicht in uw passies, kansen, kwaliteiten en positie op de arbeidsmarkt.

Om dit te realiseren gaan we samen met u op zoek naar de antwoorden op vragen zoals:

 • Hoe vind ik ideale balans tussen mijn werk- en privésituatie?
 • Door middel van welke stappen kom ik bij mijn ideale job uit?
 • Hoe haal ik het maximale uit mijn kwaliteiten?
 • Wat is mijn passie?

Loopbaanbegeleiding Brugge is geschikt voor de gehele werkende bevolking en hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen personen met een verschillende job of functie.

Hoe gaat een loopbaanbegeleider te werk?
Bij het maken van uw keuzes betreffende uw loopbaan begeleidt en ondersteunt een loopbaanbegeleider u. Dit gebeurt op een individuele en persoonlijke wijze in individuele gesprekken.

Wij:

 • Geven u advies over loopbaankeuzes
 • Sturen u naar een job die bij u past
 • Streven naar een stabiele privé- en werksituatie voor u
 • Gaan samen met u op zoek naar uw passie

Banner Ucareloopbaanbegeleiding

 

Waarom kiezen voor loopbaanbegeleiding?

Ons team bestaande uit onder andere loopbaanbegeleiders is er volledig op gericht om u te ondersteunen bij het maken van belangrijke keuzes in uw leven. Vindt u de veranderingen op het werk of in uw leven moeilijk om mee om te gaan? Vindt u het lastig om uw werk- en privéleven gescheiden te houden?

Loopbaanbegeleiding Brugge van Ucare voorziet u van advies. Met dit advies wint u het overzicht over uw leven terug.

Voordelen loopbaanbegeleiding:

* Erg voordelig
* Een kort traject
* Veel specialisten
* Gevarieerde loopbaanbegeleiding
* Gratis kennismakingsgesprek
* Geen wachtlijst

 

Loopbaanbegeleiding is tegenwoordig erg voordelig. Dit komt door de loopbaancheques die sinds kort worden verstrekt door de VDAB. Een loopbaancheque biedt u 4 uur loopbaanbegeleiding onder leiding van professionals voor slechts € 40,-.

Een loopbaantraject is een kort traject van gemiddeld 8 uur. Hiermee hopen wij samen met u een antwoord te vinden op de vragen waarmee u belangrijke stappen gaat ondernemen in uw job. Deze paar uur betekenen veel voor uw loopbaan.

Wij hebben veel specialisten die u willen helpen met uw vraagstuk. Deze specialisten luisteren aandachtig naar uw verhaal en zijn betrokken. Zij hebben in de afgelopen 5 jaar al meer dan 3000 mensen geholpen.

Onze loopbaanbegeleiding is gevarieerd. Onze professionals ondersteunen zelfstandigen, bediendes en leerkrachten maar ook tuiniers, advocaten en ambtenaren. Wij geven iedereen met alle plezier loopbaanadvies.

U ontvangt een gratis kennismakingsgesprek. Door middel van dit gesprek komt u te weten of het klikt met uw loopbaanbegeleider en stelt u samen met hem/haar een persoonlijk doel op.

Wachtlijsten? Bij Loopbaanbegeleiding Brugge is er geen wachtlijst. Wij nemen spoedig contact met u op en het loopbaantraject begint wanneer u wilt.

Banner Ucareloopbaanbegeleiding

 

Wat zijn loopbaancheques?

De loopbaanbegeleiding wordt door middel van de loopbaancheques erg voordelig. Deze loopbaancheques worden door de Vlaamse overheid verstrekt via de VDAB ( Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding). De Vlaamse overheid is cheques gaan verstrekken zodat u actiever na gaat denken over uw loopbaan.

Wat krijgt u met de loopbaancheque?
> Eén cheque staat voor 4 uur professionele loopbaanbegeleiding en wordt u aangeboden voor slechts € 40,-.
> Een tweede cheque voor 4 extra uren kunt u bestellen nadat u de eerste 4 uur begeleiding heeft afgerond.

Hoe vaak kunt u een loopbaancheque aanvragen?
>
Elke 6 jaar heeft u recht op een loopbaanbegeleidingstraject van 8 uur.

 • Kiest u het traject van 4 uur, dan kunt u binnen 6 jaar nog een traject van 4 uur volgen.
 • Kiest u het traject van 8 uur, dan kunt u na 6 jaar een nieuw traject aanvragen.

Komt u in aanmerking voor de loopbaancheques?
U ontvangt de loopbaancheque als u voldoet aan de volgende voorwaarden:
U heeft recht op loopbaanbegeleiding als u op het ogenblik van uw aanvraag aan deze 3 voorwaarden voldoet:

 1. U bent minimum 1 jaar (deeltijds of voltijds) aan het werk als werknemer of zelfstandige.
 2. U heeft de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd.
 3. U woont in Vlaanderen.

Woont u niet in Vlaanderen?
Dan heeft u onder bepaalde voorwaarden toch recht op loopbaanbegeleiding.

Woont u in een ander land dan België dat tot de EU of EER behoort?
Dan heeft u recht op loopbaanbegeleiding als u in Vlaanderen of Brussel werkt.

Woont u in Wallonië?
Dan heeft u recht op loopbaanbegeleiding als u:
> ​​in Vlaanderen of Brussel werkt
én
> als u verhuisd bent vanuit een ander land dat tot de EU of EER behoort.

Woont u als Belg in Wallonië en werkt u in Vlaanderen of Brussel?
Dan heeft u géén recht op loopbaanbegeleiding. Wallonië is immers een deelstaat en geen ander land dat tot de EU of EER behoort. De Vlaamse Gemeenschap is niet bevoegd om regelgeving uit te schrijven voor inwoners van Wallonië.

Vanaf 1 maart 2015 hebben ook werknemers die in Vlaanderen wonen, maar niet werken, recht op loopbaancheques (en opleidingscheques). Hetzelfde geldt voor Europese werknemers die in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werken, maar niet wonen.

 

Waar kunt u de cheque bestellen?
> Online. Ga naar https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/hoe en klik op ‘hoe bestel ik loopbaancheques?’. Ga aan de slag met het zorgvuldig invullen van alle gegevens.

> Telefonisch. Bel 0800 30 700 (gratis). Een medewerker van VDAB neemt met u alle benodigde gegevens door. Houd uw persoonsgegevens bij de hand. VDAB is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur.

Banner Ucareloopbaanbegeleiding

 

Loopbaanbegeleiding Brugge in 8 stappen

Een persoonlijk verhaal is in onze ogen altijd een uniek verhaal. Daarom geloven wij ook dat er naar elk verhaal aandachtig geluisterd moet worden. Onze loopbaanbegeleiders kijken samen met u naar uw situatie en van daaruit bepalen jullie samen welke stappen u gaat zetten om uw doel te bereiken.

Hoe lang duurt een traject bij Ucare? Verschilt per cliënt, maar de meeste vertrekken na 8 uur al met een tevreden gevoel.

Stappenplan loopbaanbegeleiding

 1. Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Maak een afspraak bij één van onze Locaties.
 2. Tijdens het kennismakingsgesprek stelt u samen met uw loopbaan begeleider uw doelen op. Of u overgaat tot inschrijving beslist u pas na dit gratis gesprek. Heeft u interesse?
 3. Vraag de loopbaancheque aan. Zo krijgt u voordelig inzicht Loopbaanbegeleiding van professionals. Voor slechts € 40,- ontvangt u al 1 loopbaancheque waarmee u 4 uur loopbaan begeleiding krijgt.
  Ga naar https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/hoe en klik op ‘hoe bestel ik loopbaancheques?’. Ga aan de slag met het zorgvuldig invullen van alle gegevens.
 4. Heeft u de cheques ontvangen? Schrijf u in.
 5. We gaan beginnen. Tijdens het kennismakingsgesprek stelt u samen met uw begeleider een plan op. In dit plan staat hoe u de doelstellingen behaalt. Bij Ucare hanteren wij een aantal stappen tijdens uw loopbaantraject. Lees hier alles over de stappen van een traject.
 6. Tijdens het laatste gesprek stelt u een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) samen. In dit plan staan doelen die u samen met uw loopbaanbegeleider afspreekt.
 7. Tot slot overlegt u hoe u het proces heeft ervaren. U kijkt samen met uw begeleider of u nog iets moet bijsturen naar aanleiding van het POP.
 8. Heeft u daarna nog vragen? Dan kunt u altijd terecht voor een gratis nazorggesprek.

 

Banner Ucareloopbaanbegeleiding

 

Waarom kiest u voor Ucare?

Wij bieden loopbaanbegeleiding aan die u dé oplossingen biedt voor uw loopbaanvragen. Het loopbaantraject krijgt bij elke klant een andere vorm, elk loopbaantraject is anders.

* Gecertificeerd en erkend
* Gesprekken altijd individueel
* laagdrempelige en informele sfeer
* Online chatfunctie
* Iedereen is welkom

 

Bij Ucare ontvangt u gecertificeerde loopbaanbegeleiding die erkend is door Vlaanderen en het Europees Sociaal Fonds (ESF). Vlaamse organisaties zijn gemotiveerd door het ESF om de werkgelegenheid te vergroten en de arbeidsmarkt te versterken dit gebeurt onder andere door middel van loopbaanbegeleiding. Wij voldoen aan het ESF label.

U hoeft bij ons niet bang te zijn voor rare blikken van anderen. Wij geloven dat iedereen de vrijheid verdient om te zeggen wat hij/zij wil om zijn/haar loopbaanvragen op te lossen. Daarom zijn onze gesprekken altijd individueel. Daarnaast hanteren wij een laagdrempelige en informele sfeer met een huiskamergevoel zodra u binnenkomt.

U kunt uw gesprek met de loopbaanbegeleider ook thuis in de zetel voeren. Dit kan via onze online chatfunctie. Het enige wat u hier voor nodig heeft is Skype op uw pc of laptop.

Bij ons is altijd iedereen welkom. Heeft u een vorm van autisme, ADD, ADHD of heeft u gedragsproblemen. Bij ons heeft u een aangenaam gevoel vanwege onze informele en laagdrempelige sfeer. Ook staan wij voor geloofsvrijheid; Katholiek, Jood, Moslim, Boeddhist, Hindoe en Atheïst het maakt bij ons niet uit.

 

Banner Ucareloopbaanbegeleiding

 

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn loopbaancheque bestellen?
U kunt wachten tot na uw kennismakingsgesprek met het bestellen van een loopbaancheque. Wilt u hem liever ruim op tijd in de bus hebben? Dat kan ook maar let op; een loopbaancheque is 3 maanden geldig.

Werken jullie in groepen of individueel?
Bij ons ontvangt u altijd individuele begeleiding. Bij ons heerst een veilige omgeving zodat u zich op alle gebieden kan uitrukken.

Gaan jullie vertrouwelijk met mijn gegevens om?
U gegevens worden nooit verstrekt aan derden zonder uw toestemming. Alles wat u tijdens uw Loopbaanbegeleiding vertelt blijft tussen ons.

Wat als mijn loopbaancheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw loopbaancheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum (binnen de 3 maanden), wordt uw geld automatisch teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de loopbaancheque.

Heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag verder.

Bellen vanuit België : 0800 – 11 014
Bellen vanuit buitenland : 0032 11 28 00 50

loopbaanbegeleiding@ucare.be
www.ucareloopbaanbegeleiding.be

 

Loopbaanbegeleiding Brugge – Samen op zoek naar wat u gelukkig maakt 3.94/5 (78.85%) 52 votes