Deel met uw netwerk

Durven kiezen wordt dikwijls door veel mensen als beangstigend beschouwd. Helaas is vandaag de dag angst een drijfveer en worden veel handelingen als risicovol gezien. De richting van uw leven wordt grotendeels bepaald door terughoudendheid en risicovermijdend gedrag, en dat is zonde. Wij mensen zijn sterker dan we denken.

Laten we vandaag eens belemmerende gedachten bespreken als:
> Ben ik niet veel te oud om nog van job te veranderen?
> Wat als ik van job verander en het blijkt tegen te vallen?
> Stel dat het me niet lukt om mijn droom waar te maken?

Wees gerust, het zijn volkomen normale gedachten. Maar het is wel teleurstellend dat veel mensen door deze gedachten worden tegengehouden. Durven kiezen is een kunst en de onderstaande tips zorgen ervoor dat u durft te kiezen:

Stilstaan
Overzicht en rust zijn belangrijk gedurende een keuzeproces. Probeer een rustige plek te zoeken om bewust even na te denken over de belangrijke keuze die u moet maken. Rust zorgt voor verbeterde introspectie waarbij u dichter bij het antwoord komt op de vraag: “Wat wil ik nu eigenlijk doen?”

Het begin ligt bij het eind
Op het moment dat u een keuze moet maken, zal dit gevoelsmatig aanvoelen alsof u op een kruispunt staat. Gedurende een besluitvormingsproces hebben wij de neiging om te kijken naar de vele moeilijke keuzes die wij moeten maken. Dit is belemmerend, want het gaat om de eindbestemming. Waar wilt u uiteindelijk uitkomen? Wat is uw droom? Het komt regelmatig voor dat wij gedurende een loopbaanbegeleidingstraject mensen spreken die piekeren. Ze lijken er echt niet uit te komen en hebben het gevoel dat ze vastzitten in de mogelijkheden. Mocht dit bij u het geval zijn, bedenk dan goed waar u heen wilt en koppel dit aan de keuzes die erbij horen. Op het moment dat u niet weet waar u heen wilt, dan zijn uw keuzes ook van minder groot belang.

 

Droomjob begin bij het eind

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem uw verantwoordelijkheid
U, en alleen u, bent verantwoordelijk voor uw keuzes. In iedere situatie mag u keuzes maken. We hebben niet altijd controle over de dingen die gebeuren in een mensenleven, maar keuzes maken we zelf. Op het moment dat u zelf geen keuzes durft te maken, wordt het uit handen genomen en laat u dus eigenlijk uw leven uit handen nemen. Wees er trots op dat u zelf de keuzes kan maken en dat u geen slachtoffer hoeft te zijn van de keuzes van anderen.

In feite heeft u altijd twee keuzes:
> U kan iets accepteren.
> U kan iets veranderen.

Kan u iets niet accepteren? Zorg dan voor verandering.
Kan u iets niet veranderen? Zorg dan dat u het accepteert.

Het hoeft niet altijd gelijk opgelost te zijn, maar geef uzelf ook de tijd. De bovenstaande twee stellingen kunnen u helpen bij het maken van keuzes.

 

Keuzes maken droomjob

 

 

 

 

 

 

 

 

Intuïtie
Deze vraag hoort eigenlijk bij het volgen van uw intuïtie. Intuïtie staat vaak in hetzelfde licht als uw gevoel. Het gevoel is eigenlijk heel simpel. U wilt het wel of u wilt het niet, u vindt het wel aangenaam of juist onaangenaam, u denkt er positief over of niet. Uw intuïtie (uw gevoel) kan u letterlijk voelen in uw lijf. Waar u zich niet prettig bij voelt, voelt u zich bezwaard, moeilijk en krampachtig. Waar u zich goed bij voelt, voelt prettig, ontspannen en het gaat vanzelf. Uw lichaam is dikwijls een spreekbuis voor uw intuïtie. Probeer voornamelijk na te gaan waar u zich goed bij voelt. Foute keuzes zijn er niet, want u kan er alleen beter van worden of van leren. Denk goed na wat er voor uw gevoel bij u past en durf te kiezen, oftewel durf te leren.

Durf te kiezen voor uw droomjob 5.00/5 (100.00%) 3 votes
Deel met uw netwerk