Deel met uw netwerk

De kracht van positief denken!

Positief denken en positief blijven, het is niet altijd even makkelijk. Positiviteit en negativiteit zijn tegenpolen van elkaar en gelukkig maar. Iedereen krijgt wel eens met weerstand, irritaties en onrechtvaardigheid te maken. Tijdens dit soort momenten is het lastig om een positieve houding te behouden. Het is makkelijk om u te laten beïnvloeden door negatieve randzaken, maar wij raden u aan positief te blijven.

Maar waarom zou u positief blijven? Het antwoord op die vraag is vrij eenvoudig. Een positieve houding loont, het verspreidt zich om u heen. Wanneer u positief blijft, zal dit aanstekelijk werken in uw omgeving. Positiviteit houdt u op de been in lastige tijden. Besef dat eventuele oplossingen om de hoek liggen en dat positiviteit u daar kan brengen.

Hoe wordt u stap-voor-stap een stukje positiever?

 

Alles is relatief – Mensen hebben de neiging om bepaalde dingen groter te maken dan dat het daadwerkelijk is. Er ligt een groot, zwart monster op de loer dat de realiteit heet. Meer dan 7 miljard mensen op de wereld en iedereen heeft alleen zijn of haar realiteit. Realiseer u dat alles maakbaar is en dat u de realiteit zelf kan beïnvloeden.

 

Pak het samen op – Zoek een vriend, collega of familielid die ook positiever wil zijn. Train elkaar in positiviteit en leg de focus van uw gesprekken op positieve dingen. Zo stimuleert u uzelf en de ander om positief te zijn en vooral ook positief te blijven.

 

positief-denken-loopbaanbegeleider

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verleg uw focus – Vandaag de dag hebben we de neiging om veelal met negatieve zaken bezig te zijn. Er moeten oplossingen komen en er moet geklaagd worden over de gang van zaken. Probeer uw focus te verleggen naar de dingen die goed gaan. Maak eens per maand een lijstje waarop u dingen noteert die allemaal geweldig zijn in uw leven.

 

Input – Probeer voldoende positieve input te vergaren. Lees boeken over positiviteit of bekijk eens een filmpje op internet dat onder de categorie ‘inspiratie’ valt.

 

Lachen, gieren, brullen – Lachen is gezond! Het zorgt ervoor dat uw lichaam hormonen aanmaakt die u gelukkig maken. Het vermindert stress, het vermindert angst en het zorgt dat uw lichaam de perfecte work-out krijgt. Denk af en toe eens terug aan momenten die u leuk vond, kijk eens een leuke comedy of ga naar een theatervoorstelling.

 

loopbaanbegeleiding-lachen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontspannen is belangrijk – De meeste kracht zit in de ontspanning. Wanneer u spanning in uw lijf ervaart, zal u dikwijls minder presteren. De angst dat u niet genoeg bent, kan doorslaan naar het gevoel dat u niet optimaal kan presteren. Spanning staat in de weg, dus probeer positief te zijn en ontspan. Vertrouw op uzelf en zoek de kracht die in de ontspanning zit. Negativiteit op de werkvloer is onnodig… leer vertrouwen op uzelf.

 

Oefen de glimlach – Het klinkt misschien als een wat afgezaagde oefening, maar probeer eens heel bewust te glimlachen naar de mensen in uw omgeving. Glimlach naar collega’s of mensen op straat. Uw hersenen merken dat er wat leuks aan de hand is en uw stemming zal verbeteren.

 

Opstaan in de ochtend – Er zijn veel mensen die ‘s ochtends vroeg opstaan en direct met stressgevende gedachten beginnen. Uw lichaam reageert hierop. Snel! U springt uit bed, snel douchen, geen tijd voor ontbijt en u rent de deur uit om op tijd op uw werk te verschijnen. Dit moet anders… relaxed! Neem de tijd en geef uzelf de ruimte. In de ochtend opstaan moet rustgevend zijn waardoor u kalm en ontspannen de dag tegemoet gaat.

 

opstaan-in-de-ochtend-loopbaan-begeleiding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucht uw hart – Het is belangrijk dat u zo nu en dan uw hart lucht. Dit kan bijvoorbeeld bij een loopbaanbegeleider, maar ook vrienden, familie, collega’s zijn vast bereid om naar u te luisteren. Negatieve gevoelens worden frustraties en dit moet uitgeschakeld worden! Gooi alles eruit, zodat er meer ruimte blijft voor positieve gevoelens en ideeën.

 

Het is eigenlijk best wel eenvoudig. In het leven hebben we positief en negatief en het is heel simpel… positief is leuker. Ook voor negativiteit op de werkvloer is geen ruimte!

 

 

De kracht van positief denken! 5.00/5 (100.00%) 4 votes
Deel met uw netwerk