Deel met uw netwerk

Een Opvallend CV Maakt Het Verschil – Ontdek Hier Hoe

 

Solliciteert u gericht op een vacature of probeert u het met een open sollicitatie? In beide gevallen is het belangrijk om u te onderscheiden van andere sollicitanten. Wij geven u graag een aantal handige tips mee.

Ontdek hoe je een opvallend CV maakt:

 

Tip 1. Maak een CV op maat van de job

Maak uw CV format zodanig op dat u het gemakkelijk kan aanpassen aan de job waarvoor u solliciteert. Zo solliciteert u niet alleen gericht, het onderscheidt u ook van andere sollicitanten die een algemene sollicitatiebrief de deur uitsturen.

 

Een opvallend CV maakt het verschil

 

Tip 2. Ontwerp uw cv

Kies voor de opmaak van je CV indien mogelijk voor een unieke template in plaats van een standaard Word document. U valt gegarandeerd beter op bij de lezer van uw CV en het getuigt bovendien van extra inzet en creativiteit. Ook binnen een standaard Word lay-out kan je al wat extra’s toevoegen door het gebruik van icoontjes of opsommingstekens. Schrijf geen standaard sollicitatiebrief.

 

Tip 3. Vetgedrukte woorden

Een CV moet in de eerste plaats duidelijk en overzichtelijk zijn. Het document wordt doorgaans binnen de 10 seconden gescand voor een eerste beoordeling. Het gebruik van vetgedrukte woorden kunnen dan ook helpen om bepaalde vaardigheden of ervaringen extra in de verf te zetten. Dit zien we vaak terug bij originele cv layouts.

Voorbeeld: Gedurende mijn periode bij de uitgeverij heb ik geleerd stressbestendig te zijn en om te gaan met lastige klanten.  


Een opvallend CV maakt het verschil

Tip 4. Referenties

Het werken met referenties is de perfecte mond-aan-mond reclame voor uw profiel. Noteer dus niet alleen een naam en nummer, maar leg ook uit welke vaardigheden men kan navragen bij welke personen.

 

Tip 5. Schrijf actief

Probeer zoveel mogelijk twijfelwoorden te vermijden. Voorbeeld van twijfelwoorden zijn kunnen, wellicht, misschien, eventueel. Dit laat ruimte voor twijfel en zorgt ervoor dat rekruteerders u minder snel kiezen voor een eerste gesprek.

 

Tip 6. Toonzetting

Bekijk van tevoren de website van uw potentiële werkgever en probeer u in te leven in het bedrijf waarvoor u solliciteert. Ook zijn er aantal woorden die het altijd goed doen bij rekruteerders of andere lezers van een cv. Gebruik woorden als:

> Verantwoordelijk

> Expert

> Gedreven

> Innovatief

> Effectief

Dit zijn namelijk eigenschappen waar ieder bedrijf behoefte aan heeft.

 

Heeft u ervaring met het schrijven van een creatieve cv? Of heeft u nog een unieke tip voor het maken van originele cv layouts? Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen. Vermijd in elk geval het schrijven van een standaard sollicitatiebrief.

 

Een loopbaanbegeleider kan u ook altijd van goed advies voorzien. Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

 

 

Een Opvallend CV Maakt Het Verschil – Ontdek Hier Hoe 4.60/5 (92.00%) 5 votes
Deel met uw netwerk