Deel met uw netwerk

 

6 tips om uw talenten in te zetten voor uw loopbaan ontwikkeling

 

Uw hele leven bent u al bezig met het ontwikkelen, groeien en verbeteren van uw zwakke punten. Ouders, docenten, sporttrainers en leidinggevenden verzoeken u om zwakke vaardigheden te verbeteren. Er wordt verwacht dat u overal goed in bent. Dat is de reden waarom u zelf ook overal goed in wilt zijn.

 

Gaat u maar na. Op de basisschool moesten uw spelling, rekenvaardigheden en allerlei andere vakken op een bepaald niveau zijn. Sporttrainers zoals gymnastiekdocenten verwachten dat u in alle sporten goed bent. Ouders verwachtten van u dat u goed presteerde op school.

 

U streeft er daarom naar om overal goed in te presteren. U werkt keihard voor een resultaat dat voor uw gevoel eigenlijk nog erg tegenvalt. Dit kost u erg veel energie en u krijgt een ontevreden gevoel.

 

Waarom zou u zich focussen op vaardigheden waar u zwak in bent, als u zich ook kunt focussen op vaardigheden waarin uw talenten al liggen? Door u te richten op datgene dat u het liefst doet en waar u goed in bent, ontvangt u veel meer voldoening. U wordt succesvol in datgene waar u plezier in heeft en wat u graag doet.

 

Het gaat niet vanzelf om deze loopbaan ontwikkeling te starten. Wij hebben voor u een aantal stappen op een rijtje gezet zodat u stap voor stap succesvol wordt in uw persoonlijke kwaliteiten.

 

  1. Wordt bewust van uw talenten

Om uw talenten in te zetten, is het belangrijk om te weten wat uw talenten zijn. Het is niet altijd duidelijk wat uw talenten zijn. Dat komt omdat ze een deel van u zijn. Het hoort bij u en dat zorgt ervoor dat het gewoon voor u is geworden.

 

Ga op onderzoek naar uw talenten. Vraag uzelf af waar u van geniet, wat vindt u leuk en waar bent u goed in? Daarnaast is vragen aan anderen waar u goed in bent ook effectief. Zij bieden namelijk een ander perspectief.

 

Wanneer u uw talenten hebt ontdekt, maakt u een top drie. Maak vervolgens de talenten zo concreet mogelijk. Die persoonlijke en unieke talenten vormen namelijk de fundamenten van uw loopbaan ontwikkeling en uw succes.

 

Loopbaan begeleiding de sleutel tot succes

Loopbaan begeleiding de sleutel tot succes

 

  1. Maak een stappenplan om uw talenten te ontwikkelen

Nu uw talenten duidelijk zijn, is de volgende fase om een stappenplan op te stellen. Hoe gaat u precies aan uw talenten werken? Welke concrete stappen gaat u nemen om uw loopbaan ontwikkeling te verwezenlijken?

 

Bespreek uw plan met een loopbaancoach, uw werkgever en uw omgeving. Zij hebben namelijk andere perspectieven dan u. Wellicht ziet u iets over het hoofd wat uw omgeving wel ziet. U bent ook in staat om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek met een ervaren loopbaanbegeleider. Het is zo dat loopbaanbegeleiding u ook een helder beeld geeft van wat uw kwaliteiten en passies zijn.

 

  1. Ontwikkel uw talenten

Door iedere dag met uw talenten bezig te zijn, ontplooit u uw talenten. U blijft ze verbeteren en ontwikkelen met het uiteindelijke doel om een uitzonderlijk niveau te bereiken. Het is daarom belangrijk om uw stappenplan uit te voeren.

 

Jobcoach ontwikkel uw talenten

Jobcoach ontwikkel uw talenten

 

  1. Maak keuzes

Accepteren dat u niet alles kan doen is belangrijk wanneer u wilt werken met uw talenten. Het oppakken van taken waarin uw talenten niet liggen kost u veel energie en u krijgt niet het resultaat waar u op hoopt. Wilt u graag werken met uw talenten, dan is het belangrijk om voor taken te kiezen die aansluiten bij uw vaardigheden.

 

 

  1. Bepaal het verloop van uw loopbaan ontwikkeling

Het is belangrijk dat u de keuzes maakt over hoe uw loopbaanontwikkeling verloopt. Tijdens het uitvoeren van uw stappenplan komt het voor dat u ergens tegen aanloopt. Zorg er dan voor dat u de keuzes maakt. Het zijn namelijk uw talenten, uw carrière en uw proces. Uw omgeving heeft daar niets over te zeggen.

 

  1. Onderscheid u van de rest

Om succesvol te zijn is het belangrijk om u te onderscheiden van anderen. Ieder talent is namelijk uniek en persoonlijk. Uw talent is bijvoorbeeld tekenen en dat van uw collega ook. U onderscheidt zich echter van uw collega doordat uw talent ligt bij striptekenen. Het talent van uw collega is echter portrettekenen. Uw talent is hetgeen waarin u uitblinkt.

 

Loopbaanbegeleider laat uw voetsporen achter

Loopbaanbegeleider laat uw voetsporen achter

 

 

Wilt u het meeste uit uzelf en uw talenten halen? De loopbaancoaches van Ucare zorgen ervoor dat u actief aan de slag gaat met uw talenten tijdens uw loopbaanontwikkeling. Neem contact met ons op voor vragen of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Loopbaanbegeleiding zorgt ervoor dat u de antwoord vindt die u zoekt.

 

6 tips om uw talenten in te zetten voor uw loopbaan ontwikkeling 5.00/5 (100.00%) 3 votes
Deel met uw netwerk