Deel met uw netwerk

 

100% Zelfzeker Worden – Tips Van Een Professional

 

Iedereen voelt zich wel eens onzeker, ook al denkt u de enige te zijn. Het kan vervelend zijn, in bepaalde situaties, een gebrek aan zelfvertrouwen te hebben. Wanneer u gaat solliciteren, op het werk, in een onderhandeling,… Het is echter belangrijk dat u accepteert wie u bent en dat iedereen hier wel eens last van heeft. Hieronder vindt u een aantal tips om te werken aan dat tekort aan zelfvertrouwen:

 

  1. Mislukken bestaat niet.

 

Het succes wordt niet zomaar in iemand zijn schoot geworpen, ook de succesverhalen kennen zo hun ups-en-downs. Een succes kan pas ontstaan nadat er risico wordt genomen. Fouten maken is belangrijk, zodat u er van kan leren. Wanneer u iets nieuws gaat proberen, is het van belang om u te realiseren dat het een keer fout kan gaan. Het is belangrijk hieruit te leren, verder te gaan en de focus op uw doel te behouden. Ook u kan zelfzeker worden!

 

Loopbaan begeleiding mislukken bestaat niet

Loopbaan begeleiding mislukken bestaat niet

 

  1. Kies voor uw passie en doe dingen die u leuk vindt.

Zorg dat u dagelijks aan de slag gaat met dingen die u belangrijk vindt of die u enorm waardeert. Het geeft een bepaalde zingeving en u haalt het maximale uit uzelf. Dit heeft te maken met het feit dat u uw acties niet afstemt op uw doelen, maar juist andersom! ‘Nee’ leren zeggen is hier ook onderdeel van. Wanneer u ‘nee’ leert te zeggen tegen jobs die niet aan uw ideaalplaatje voldoen, werkt dit als een extra stimulans om te kiezen voor dingen die u het liefst doet.  

 

  1. Wees trots op uw sterke punten en aanvaard uw te verbeteren punten.

Iedereen heeft sterke of minder sterke eigenschappen. Het is belangrijk te aanvaarden dat u niet overal perfect in kan zijn en dat iedereen kwaliteiten heeft waarin hij of zij beter is dan iemand anders. Wanneer er bepaalde eigenschappen of vaardigheden zijn waarin u minder uitblinkt, kan u zichzelf hierin verbeteren en groeien. Blijf niet bij de pakken zitten. Maak desnoods een persoonlijke SWOT-analyse om uw sterke en zwakke punten in kaart te brengen. Oefening baart kunst!

 

Jobcoach wees trots

Jobcoach wees trots

 

  1. Probeer negatieve gedachten te vermijden.

Een gebrek aan zelfvertrouwen gaat vaak gepaard met negatieve gedachten, angsten en twijfels. Het is belangrijk om het vertrouwen en het geloof in uzelf niet te verliezen.

Heeft u zich ooit in een situatie bevonden dat u iets nieuws wou ondernemen maar dat u het niet heeft gedaan omdat u bang was om te falen? Dan is het verstandig om een andere mindset voor uzelf te bepalen. Bent u bang om met vreemde mensen te praten? Zie dit als een kans en probeer zoveel mogelijk vreemde mensen aan te spreken. Het is een kans om nieuwe mensen te leren kennen en zelfs een nieuwe job te vinden.

 

Had u een tekort aan zelfvertrouwen maar heeft u dit aangepakt? Of heeft u een goede tip of oefening voor een ander persoon?

 

Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.  

 

 

100% Zelfzeker Worden – Tips Van Een Professional 5.00/5 (100.00%) 5 votes
Deel met uw netwerk