Deel met uw netwerk

Uw online arbeidsmarktkansen vergroten? Eenvoudig in 7 stappen.

Om uw arbeidsmarktkansen te vergoten via uw online netwerk is het belangrijk een goed online profiel te hebben. Wees u bewust van welke informatie er na een online screening naar boven komt.  

 

Maar hoe creëert u een positief online profiel? Ontdek hieronder een stappenplan waarmee u de kwaliteit van uw online profiel bewaakt. Gratis online loopbaanadvies:

 

  1. Blijf privé vindbaar op het wereldwijde web.

Naast uw zakelijke profiel is het verstandig om ook een privéprofiel te hebben. Uit onderzoek blijft dat de afwezigheid van een online profiel vragen oproept bij werkgevers. Vermijd echter foto’s in bikini, met alcohol of andere foto’s die als opmerkelijk kunnen worden beschouwd.

 

  1. Zoek uzelf eens op via een online zoekmachine

Het beste is om uw naam eens in te typen op Google. Op deze manier ontdekt u welke informatie er boven komt drijven als men uw online profielen controleert. Dit kan u ook samen doen met een ervaren loopbaanadviseur.

 

Jobcoach zoekmachine

Jobcoach zoekmachine

 

  1. Blijf ook online beleefd

De online wereld is bijna hetzelfde als de echte wereld. Ook in discussies met groepen en fora is het belangrijk om beleefd te blijven tegen andere mensen. Wanneer een potentiële werkgever uw naam terugvindt bij een scheldpartij op een forum, kan dit een impact hebben op uw sollicitatie. Dit kan meewegen in de beslissing die een recruiter of leidinggevende neemt.

 

  1. Blijf online actief ook wanneer u geen job zoekt

Recruiters blijven interessante kandidaten volgen via de sociale netwerken. Zelfs voordat er een vacature vrijkomt, probeert men mensen te benaderen om te kijken of er eventuele interesse zou zijn.  

 

online loopbaanadvies

online loopbaanadvies

  1. Wees u bewust dat uw leidinggevende meekijkt.

Vermijd negatieve uitlatingen over uw bedrijf, instelling, organisatie,… op sociale media. Wanneer dit bij uw leidinggevende terechtkomt, kan dit gevolgen hebben voor uw job. Het aantal ontslagen door een negatieve opmerking op het internet stijgt.

Loopbaancoach leidinggevende

Loopbaancoach leidinggevende

 

  1. Laat online zien dat u betrokken bent bij uw werkzaamheden

Wanneer u aan bepaalde projecten meewerkt, is het verstandig hierover een positief bericht te posten op sociale media. Uit uw waardering en geef aan graag aan dit project mee te werken. Uw huidige werkgever maar ook eventuele toekomstige werkgevers erkennen uw betrokkenheid in uw job.

 

  1. Gebruik LinkedIn en vertel wat u doet

Maak gebruik van uw LinkedIn-profiel en laat weten wat u kan betekenen als werknemer. Als u laat blijken dat u van waarde kan zijn voor een toekomstige werkgever, kan dit een positief effect hebben op de selectieprocedure. Wat is de toegevoegde waarde van u als werknemer? Welke oplossingen kan u bieden? Waarom sluit uw profiel goed aan op het bedrijfsprofiel van een eventuele vacature? Maak een LinkedIn-profiel aan een zorg dat u een inhoudelijk sterk en overzichtelijk profiel heeft.

 

Jobmarkt

Jobmarkt advies

 

Heeft u een goede tip waarmee u anderen kan helpen met zijn of haar online profiel? Of heeft u een bijzondere ervaring met online loopbaanadvies? Loopbaanbegeleiding is de oplossing om verder te komen met uw loopbaan.

Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.     

Uw online arbeidsmarktkansen vergroten? Eenvoudig in 7 stappen. 4.88/5 (97.50%) 8 votes
Deel met uw netwerk