Deel met uw netwerk

Uw Hart Volgen Richting Uw Ideale Job –  7 Tips

 

Het klinkt in eerste instantie als een open deur die u intrapt, wanneer u zegt dat u uw hart wil volgen. Het is vandaag de dag een zeer populaire uitspraak. Facebook, Instagram, Twitter,… het staat er vol mee. Loopbaanbegeleiding is een vorm van begeleiding die deze uitspraak ook ondersteunt. Een loopbaan begeleider leert u namelijk meer vanuit het hart te denken dan vanuit het daadwerkelijke denken.

 

Er is niet 1 weg die leidt naar het uiteindelijke volgen van uw hart, maar er zijn wel alvast een aantal tips voorhanden die wij graag met u delen.

 

  1. Leg uw doelstelling vast

Op het moment dat u een doel heeft vastgesteld, helpt dat u bij het vasthouden van uw aandacht. Het doel blijft continu in zicht. Stel een overzichtelijk en helder doel op.

 

  1. Noteer uw prioriteiten.

Bekijk goed wat er belangrijk is in uw leven en stel uw prioriteiten vast. Het helpt u bij het maken van beslissingen omtrent uw tijdsbestedingen. Wanneer u onderscheid maakt tussen hoofd- en bijzaken, dan maakt dit het leven makkelijker. U heeft geen stress doordat u het overzicht niet meer heeft.

 

Loopbaan coach stress overzicht

Loopbaan coach stress overzicht

 

 

  1. Bewustwording en vragen stellen.

Vraag uzelf af waarom u in de stress schiet en wat hier de oorzaak van kan zijn. Dit helpt u bij de bewustwording van een probleem en tegelijkertijd eventuele aspecten waarin u kan groeien. Ook voor u is het bereiken van de ideale job mogelijk.

 

Vragen stellen is de manier om uw hart te laten spreken. Denk rustig na, zodat het antwoord vanuit uw gevoel kan komen. Geeft u snel antwoord op een moeilijke vraag, dan is dit dikwijls gebaseerd op een gedachte van het denken. Een snelle reactie komt vaak voort uit onzekerheid of een gedachte die beïnvloed is door randzaken. Overleg ook met uw loopbaan begeleider wat die onzekerheden dan zijn. Samen pakt u deze onzekerheden aan.

 

  1. Sta in de ochtend op met een glimlach op uw gezicht en een positieve houding.

Het is niet de bedoeling dat u ‘s morgens vroeg opstaat met een negatieve gedachte maar met een positief voornemen bijvoorbeeld: “We gaan vandaag een mooie dag tegemoet.” Het kan ook helpen om iedereen die u tegenkomt vriendelijk te begroeten. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar uw houding zal steeds positiever worden naarmate u dit regelmatig doet. U leert dan ook makkelijker met tegenslagen omgaan.

 

 

  1. Zorg ervoor dat u iedere dag een stiltemoment heeft.

Het is van groot belang dat u iedere dag een stiltemoment inbouwt op een voor u aangename plek of moment. Dit is belangrijk, omdat u tijdens deze moment stilstaat bij wat u echt denkt. Dit is een proces van bewustwording.

 

Loopbaan begeleiding stiltemoment

Loopbaan begeleiding stiltemoment

 

 

  1. Toon lef in het leven en wees dankbaar.

Een leerproces is soms vermoeiend en u kan ook op verzet stuiten in uw directe omgeving. Andere moeten wellicht wennen aan hoe u de dingen nu aanpakt. Laat u niets wijsmaken en blijf uw gevoel volgen.

 

Heeft u speciale ervaring nadat u uw hart heeft gevolgd? Of heeft u een goede tip voor een persoon die in de put zit?

 

Loopbaanbegeleiding helpt u verder. Heeft u een bijzondere ervaring met het volgen van uw hart? Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.

.

 

Uw Hart Volgen Richting Uw Ideale Job – 7 Tips 4.75/5 (95.00%) 4 votes
Deel met uw netwerk