Deel met uw netwerk

 

Een gesprek voor uw ideale baan?

Ontdek hier een aantal vragen die kunnen gesteld worden.

 

Tijdens een sollicitatiegesprek zal uw gesprekspartner zoveel mogelijk informatie over u willen bekomen. Dit gebeurt aan de hand van een aantal vragen. Maar wat is het juiste antwoord?

 

Hieronder vindt u een aantal tips om te antwoorden op vragen die kunnen gesteld worden tijdens een sollicitatiegesprek:

 

Vertel eens wat over uzelf?

Dit is een veelgestelde vraag tijdens een sollicitatiegesprek. Het is aan u om zelf te bepalen in hoeverre u antwoordt op deze vraag en welke informatie u over uzelf aan uw gesprekspartner geeft. Hou er echter wel rekening mee dat u niet te veel onnodige informatie geeft. Antwoord kort en bondig en leg de focus op uw ervaring en kwaliteiten.

 

– Bereid een pitch voor van ongeveer een minuut en probeer daarin een aantal dingen te benadrukken. Dat kan uw studie of uw passie zijn maar natuurlijk ook waar u in uitblinkt.

 

– U kan ook steeds een beetje persoonlijke flair toevoegen. Vertel gerust dat u in uw vrije tijd een sport of instrument beoefent.

 

Jobcoaching flair

Jobcoaching flair

 

Wat weet u over onze organisatie?

Bereid u steeds goed voor wanneer u op sollicitatiegesprek gaat. Bezoek de website en

zorg dat u in staat bent om iets te vertellen over de markt, producten, diensten, mensen en de missie van het bedrijf. Zo laat u zien dat u zich verdiept heeft in het bedrijf en kan u aantonen wat uw motivatie is om te solliciteren.

 

Waarom wilt u bij dit bedrijf werken?

 

Spreekt het product wat het bedrijf verkoopt u aan? Of heeft u positieve reacties gehoord van werknemers? Dit zijn dingen die u vertelt aan de werkgever waarbij u solliciteert. Zo komt u steeds dichterbij uw ideale baan.  

 

Wat denkt u dat deze functie inhoudt?

 

Geef aan wat u van de functie verwacht op basis van de functieomschrijving of de informatie die u heeft ontvangen. Vraag eventueel of er nog andere aspecten zijn die niet zijn opgegeven.

 

Wat spreekt u in deze functie wel of niet aan?

 

Leg de focus vooral op de positieve aspecten van de job en licht toe waarom deze u aanspreken. Door een minpunt te laten vallen, laat u zien dat u ook kritisch bent.

 

Hoe functioneert u in een team?

 

Voor recruiters is het belangrijk om te weten wat voor rol u in een team wilt bekleden. Als u aangeeft hoe u met collega’s omgaat, krijgen ze een beter idee van uw persoonlijkheid.

Jobbegeleiding teamprestatie

Jobbegeleiding teamprestatie

 

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

 

Wanneer u weet wat de functie inhoudt en wat er verwacht wordt, kan u uw eigen kwaliteiten en ervaring hieraan linken.

Vertel over uw ambities en talenten die goed in dit bedrijf passen en houd daar bij de competenties voor de functie in uw achterhoofd.

 

Waarom wilt u weg bij uw huidige werkgever?

 

Door deze vraag te stellen toetst uw gesprekspartner uw loyaliteit af. Wanneer u vertrekt omwille van een conflict, een slecht loon of vervelende collega’s vermijdt u dit best te melden tijdens het gesprek. U kan aangeven niet tevreden te zijn, maar probeer dit goed te kaderen. Vertel over de positieve aspecten van uw huidige of laatste job.
Bent u op zoek naar de ideale baan? Lees dan deze tips en maakt het uzelf een stuk makkelijker!

 

Heeft u ondersteuning nodig tijdens uw sollicitatieproces? U kan steeds een coaching gesprek inplannen met een professionele en ervaren loopbaanbegeleider. Zo bent u optimaal voorbereid om het gesprek aan te gaan.

Een gesprek voor uw ideale baan? 5.00/5 (100.00%) 6 votes
Deel met uw netwerk