Deel met uw netwerk

8 Tips Voor De Ideale Baan

 

De ideale baan bestaat zeker. Misschien is uw huidige baan de ideale baan of bent u nog op zoek naar uw ideale job. Tijdens de zoektocht naar uw ideale baan kan u geconfronteerd worden met afwijzing en onzekerheid.

 

Laat u zeker niet ontmoedigen, u hoeft dit niet alleen te doen. Loopbaanbegeleiders staan altijd voor u klaar om u te ondersteunen tijdens dit proces. Tijdens een coaching gesprek helpt een loopbaanbegeleider u uit te zoeken wie u bent en wat uw kwaliteiten zijn. Hieronder

vindt u 8 tips die u helpen bij het vinden van de ideale baan:

 

  1. Wie ben ik en wat wil ik?

Waar krijgt u energie van? Wat motiveert u? Waar bent u goed in? Werkt u liever alleen of samen? Onder welke voorwaarden wilt u werken? Wat is uw droombaan?

 

Om uw ideale baan te vinden is het belangrijk een beeld te krijgen van uw kwaliteiten en leerpunten. Wanneer u dit niet alleen kunt, kan u terecht bij een loopbaanbegeleider voor professionele coaching. Tijdens een coaching gesprek met een loopbaancoach wordt u hier onder andere daarmee geholpen.

 

Loopbaan begeleiding wie ben ik

Loopbaan begeleiding wie ben ik

 

 

  1. De juiste instelling

Het is belangrijk een positieve instelling te hebben tijdens de zoektocht naar uw ideale job. Dit zorgt voor extra motivatie. Er kunnen altijd momenten zijn wanneer het wat minder gaat maar laat u zeker niet ontmoedigen. Praat met uw partner, een vriend of familie voor morele ondersteuning.

 

  1. Wees realistisch

Als u realistisch bent voorkomt u teleurstellingen. Houdt altijd in uw achterhoofd dat het vinden van een job veel tijd en energie in beslag neemt. Maak reële doelen voor uzelf en hou er rekening mee dat u niet van de ene op de andere dag uw droombaan zal vinden.

 

  1. Neem de tijd

Dit sluit aan bij puntje nummer drie. Zoals eerder gemeld neemt het zoeken van een nieuwe job veel tijd in beslag. Neem geen overhaaste beslissingen en zorg dat u weet wat u wil en wat u verwacht van uw ideale job.

 

Daarnaast zal het voor sommige jobs ook nodig zijn om een extra opleiding of cursus te volgen. Dit staat dan ook weer goed op uw CV! U laat op deze manier zien dat u uw loopbaan serieus neemt en dat u bereid bent in uzelf te investeren.

 

Jobcoach neem de tijd

Jobcoach neem de tijd

 

 

  1. Kijk ook eens op de sociale media

Kijk niet alleen op vacature sites, maar maak ook gebruik van sociale media. Bedrijven en selectiekantoren plaatsen hun vacatures ook op LinkedIn, Facebook en Twitter.  

 

Gebruik uw tijd voor het onderhouden en opbouwen van nieuwe netwerken en het aanvullen en verbeteren van uw CV.

 

  1. Gebruik uw sociale media

Gebruik uw sociale media om kenbaar te maken wie u bent. Denk hierbij aan LinkedIn, de sociale media voor het bedrijfsleven. Vul uw profiel aan met eerdere jobs, opleidingen, cursussen en prestaties. Probeer zo gedetailleerd mogelijk te zijn zodat bedrijven u terug kunnen vinden op basis van uw ervaringen en kwaliteiten.

 

  1. Blijf plezier houden!

Aangezien we alsmaar langer moeten werken is het belangrijk plezier te hebben in onze job. Werk aan uw loopbaan en pak de zaken aan wanneer u niet meer tevreden bent. Contacteer een loopbaanbegeleider wanneer u hierin ondersteuning nodig heeft.

 

Begeleiding loopbaan plezier

Begeleiding loopbaan plezier

 

 

  1. Weet wat u te wachten staat

Het is gelukt! U heeft uw ideale baan gevonden, proficiat! Denk eraan dat u nu geen overhaaste beslissingen neemt, maar blijf rustig nadenken. Ga goed na of uw verwachtingen van deze job overeen komen met de werkelijkheid.

 

Heeft u ervaring met het zoeken van een ideale job? Met loopbaanbegeleiding komt u verder. U ontdekt de juiste antwoorden op uw loopbaanvragen.  

 

8 Tips voor de ideale baan 5.00/5 (100.00%) 6 votes
Deel met uw netwerk