Deel met uw netwerk

5 Tips Voor Een Ochtend Zonder Haast

 

Veel werkgevers hechten belang aan punctualiteit en daarom doet iedere werknemer zijn uiterste best om op tijd op het werk te komen.  Dit gaat vaak gepaard met haast, stress en tijdsdruk. Er zijn nog te veel mensen die elke ochtend een race tegen de klok voeren. Met een paar eenvoudige aanpassingen wordt het u makkelijker gemaakt om altijd op tijd te zijn.

 

Wilt u ook een ochtend zonder haast en toch op tijd komen op uw job? Hieronder staan een aantal tips voor u uitgewerkt:

 

Tip 1: Leg al uw belangrijke spullen op 1 plek

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Zo’n ochtend dat u uw spullen niet kan vinden. Sleutels zijn onvindbaar, uw mobiel lijkt verdwenen en dit wekt irritatie op. U verliest voor uw gevoel veel tijd met het zoeken naar uw spullen. Kies daarom een vaste plek om uw spullen zoals uw portemonnee, laptop, sleutels,… alvast klaar te leggen. Zo hoeft u in de ochtend nooit lang te zoeken naar uw spullen en heeft u hierdoor geen stress.

 

Tip 2: Leg ’s avonds uw kleding klaar

Het kan ontzettend veel tijd schelen wanneer u alvast nadenkt over wat u de volgende dag wil dragen. Leg dit op voorhand klaar, zodat u de volgende ochtend niet hoeft te zoeken. Nooit meer zoeken naar dat ene gestreken shirt, of die groene blouse die zo goed bij die zwarte broek past. Bedenk ‘s avonds wat u de volgende dag wil dragen en leg dit alvast netjes klaar.

 

Loopbaan begeleiding kleren

Loopbaan begeleiding kleren

 

Tip 3: Sta vroeger op en niet snoozen

Een goede voorbereiding zorgt voor meer structuur in de ochtend en minder haast. U bent nog niet helemaal klaar, want u moet zich douchen en aankleden, ontbijten, en dit kost tijd. Sta daarom iets eerder op dan gebruikelijk. Denk hierbij aan 10 minuten eerder opstaan. U kan alles in een rustig tempo doen.  

 

Het komt dikwijls voor dat mensen die net wakker worden op de snooze-knop drukken wanneer het alarm gaat. Snoozen is alleen niet zo goed voor u. U valt immers in de resterende minuten niet meer in een diepe slaap. Ga na het eerste alarm op de rand van uw bed zitten en sta vervolgens op

 

Tip 4: Neem ruim de tijd voor uw reis

Neem ruim de tijd voor uw reis. Een reis die ruim gepland is, geeft voldoende ruimte voor vertragingen of andere onvoorziene omstandigheden. In de file staan is uitermate vervelend, maar het kan iedereen overkomen. U heeft er rekening mee gehouden en hierdoor kan u ontspannen reizen. Vervolgens kan u ook ontspannen achter uw bureau zitten.

 

Loopbaancoach reis ontspannen

Loopbaancoach reis ontspannen

 

Tip 5: Plan niet uw hele dag vol

Het is van groot belang dat u maar een aantal afspraken per dag maakt. Hoe minder afspraken u maakt, hoe minder u afhankelijk bent van de planning van andere mensen. Zorg dat u tussen de afspraken door ook genoeg tijd neemt. Zodoende heeft u genoeg speling in tijd om met onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld een file, om te gaan. Doordat u meer ruimte heeft, beschikt u over een betere focus en bent u 100% geconcentreerd tijdens uw afspraak.  

 

Heeft u nog een tip om geen haast te ervaren in de ochtend? Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen. Loopbaanbegeleiding kan u ook altijd helpen. 

 

5 Tips Voor Een Ochtend Zonder Haast. 4.75/5 (95.00%) 8 votes
Deel met uw netwerk