Deel met uw netwerk

Stop met dromen over de ideale job, start met zoeken

 

Van kinds af aan zijn we al bezig met het dromen over de ideale job. Het begon onschuldig; prinses, piraat of astronaut. Naarmate we ouder worden, worden ook de beroepen serieuzer; brandweerman/vrouw, piloot of kapper. En dan moet er een definitieve keuze worden gemaakt.

Het kiezen van een job klinkt definitief. Hoewel dit niet helemaal waar is. U heeft op elk moment in uw leven de mogelijkheid om een andere weg in te slaan. De vraag is nu; Waarom doen we dit niet altijd?

Een andere richting inslaan is best spannend. Want wie zegt dat deze richting u wel gaat bevallen? Wij vonden een compleet nieuwe manier om uw carrière een nieuwe richting in te laten slaan.

 

ideale job richting kiezen

ideale job richting kiezen

 

Stap 1

Wanneer u op gaat naar een nieuwe uitdaging, reageert u op vacatures die u aanspreken. We gaan het deze keer echter anders aanpakken. U gaat een advertentie over uzelf schrijven waarin u vertelt wie u bent, wat u belangrijk vindt, wat uw kwaliteiten zijn, …

Vragen die u uzelf kunt stellen zijn:

  • Waar ben ik goed in?
  • Welke werkzaamheden maken mij gelukkig?
  • Over welke kwaliteiten beschik ik?
  • Wat vind ik leuk? (Maar ook; wat vind ik niet leuk?)
  • Welke eigenschappen onderscheiden mij van anderen?

In de advertentie noteert u ook wat u belangrijk vindt in een ideale job zoals goede arbeidsvoorwaarden, een team om in te werken of afwisselende taken. Alles wat u maar belangrijk vindt.

Tot zover de eerste stap. De advertentie is afgerond. Weet u zeker dat u alles heeft opgeschreven? Dan gaan we nu verder met het tweede (en laatste) deel van het zoeken naar uw ideale job.

 

De ideale job voor u

De ideale job voor u

 

Stap 2

U gaat nu een lijst opstellen van 10 bekenden (familie, vrienden, kennissen, collega’s). Het is belangrijk dat u deze mensen in verschillende stadia van uw leven hebt ontmoet.

Nu is het de bedoeling dat u uw advertentie naar deze bekenden gaat e-mailen. Vraag of zij 2 of 3 carrièrerichtingen voor u willen kiezen, op basis van uw advertentie.

Het is belangrijk dat u duidelijk aangeeft dat u specifieke antwoorden nodig heeft. Bijvoorbeeld: “In een elektronicawinkel mensen producten aanbevelen en verkopen” in plaats van ‘’iets verkopen.’’

Aangezien deze mensen u elk op een andere manier zien en kennen, zal u verschillende reacties ontvangen.

Wanneer u antwoorden ontvangt, zullen hier waarschijnlijk carrièrerichtingen uitkomen waar u nooit aan gedacht had. Doordat anderen vaak een andere kijk hebben, bestaat de kans dat zij met andere jobs komen dan wat u in gedachten had.

 

Job ideaal gedachten

Job ideaal gedachten

 

Door uw carrière vanuit een nieuw perspectief te bekijken alsook de ogen van anderen, creëert u een nieuwe benadering in het vinden van uw ideale job.

 

Heeft u nog vragen of heeft u zelf op deze manier uw ideale job gevonden? Deel uw ervaring met ons door een reactie in onderstaand formulier te plaatsen.

Stop met dromen over de ideale job, start met zoeken 5.00/5 (100.00%) 5 votes
Deel met uw netwerk