Deel met uw netwerk

 

In 6 stappen met uw loopbaancoach naar uw ideale werksituatie

Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om nieuwe dingen uit te proberen. De ene persoon doet dat gemakkelijker dan de andere persoon. Er zijn allerlei zaken die er voor zorgen dat u in uw comfortzone wilt blijven. Angsten, gewoontes en zekerheid kunnen daarvoor zorgen.

 

Door uit uw comfortzone te stappen ontdekt u echter kansen, passies en ambities waarvan u niet wist dat ze er waren. U maakt kennis met kanten van uzelf die u nog niet had ontmoet. Bovendien ontvangt u meer mogelijkheden in uw werk en uw functie. Dit komt omdat u uw talenten beter inzet. Hierdoor ervaart u meer plezier dan voorheen.

 

Het is echter niet altijd voor de hand liggend welke kansen en mogelijkheden er zijn. Samen met uw persoonlijke loopbaancoach gaat u op zoek naar die mogelijkheden en stelt u een plan op hoe u die mogelijkheden gaat bereiken.

 

 

1. Vertel aan uw loopbaancoach wat u wilt bereiken

 

Wat wilt u bereiken? Waarom is dat tot nu toe nog niet gelukt? Waar loopt u tegen aan? Door deze vragen te beantwoorden wordt duidelijk waar u heen wilt, wat uw doelen zijn en wat uw struikelblok is. Dit is handig om te weten zodat u, samen met uw loopbaancoach, een persoonlijk stappenplan opstelt. Dat stappenplan houdt daardoor rekening met uw wensen,  uw struikelblok en uw kansen.

 

Loopbaan coach dromen bereiken

Loopbaan coach dromen bereiken

 

2. Bedenk met uw loopbaancoach welke stappen u gaat zetten om uw doel te bereiken

 

Nu duidelijk is wat u wilt bereiken en waarom dat tot nu toe nog niet is gelukt, is de volgende stap om een stappenplan te maken. Wat heeft u nodig om uw doel te bereiken? Welke stappen gaat u nemen om uw doel te bereiken? Dankzij een stappenplan gaat u gericht op weg naar uw doel. Het is belangrijk om kleine stappen te maken. De kans op succes is dan namelijk het grootst.

 

Te grote stappen vormen namelijk een bedreiging. U moet bijvoorbeeld eerst leren fietsen met zijwieltjes voordat u een “grote-mensen-fiets” aankan. Ook vallen en opstaan hoort bij dit werkproces.

 

 

3. Bepaal de eventuele toegevoegde waarde voor uw werkgever

 

Wanneer u meer verantwoordelijkheid op uw werk wilt, u aan jobcrafting wil doen of wanneer u hogerop wilt komen is het verstandig om te bepalen wat de toegevoegde waarde is voor uw werkgever. U krijgt namelijk meer vrijheid om uw doel te bereiken wanneer blijkt dat uw werkgever op lange termijn er ook profijt van heeft.

 

4. Bespreek de toegevoegde waarde met uw werkgever

 

Weet u duidelijk wat de toegevoegde waarde is voor uw werkgever? Maak de voordelen dan aan hem of haar duidelijk. Bespreek uw plan met uw werkgever. Wellicht heeft uw werkgever nog tips of kan hij of zij een bijdrage leveren aan uw stappenplan. Uw werkgever kan een ander perspectief hebben op uw plan en rekening houden met andere invalshoeken.

 

Job coach bespreken

Job coach bespreken


5. Zet de stappen om uw doel te bereiken

 

Nu alle partijen op de hoogte zijn van uw plan is het belangrijk om de stappen uit te voeren. Houd tijdens het proces uw loopbaancoach en uw werkgever op de hoogte. Bespreek met uw loopbaancoach hoe het gaat. Dit is belangrijk omdat u op die manier nieuwe invalshoeken krijgt. Vooral wanneer u vastloopt is het verstandig om het met uw loopbaancoach te bespreken. Uw loopbaancoach helpt het proces te bewaken. Hij of zij kan ervoor zorgen dat het proces niet stagneert.

Het is ook aan te raden om uw werkgever op de hoogte te houden. Uw werkgever zorgt ervoor dat de stappen die u zet, passen bij de visie en werkwijze van zijn bedrijf. Het perspectief dat uw werkgever biedt is erg praktisch en steun is een belangrijke meerwaarde voor uw slaagkansen.

 

6. Geniet van het proces

 

Het allerbelangrijkste is om vooral te genieten van het proces. De kans op succes is het grootst wanneer u veel plezier hebt in het traject. U zet zich namelijk meer in voor iets waar u veel plezier aan beleeft. Het resultaat is dan ook veel beter.

 

De loopbaan coaches van Ucare gaan het proces graag met u aan. Neem daarom contact met ons op.  Of deel uw ervaring door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.

 

In 6 stappen met uw loopbaancoach naar uw ideale werksituatie 5.00/5 (100.00%) 6 votes
Deel met uw netwerk