Deel met uw netwerk

Gepaste kledij voor uw sollicitatiegesprek

Wanneer u gaat solliciteren bij een bedrijf, is het belangrijk dat u zich aangepast kleedt. Probeer te achterhalen welke bedrijfscultuur er heerst zodat u uw outfit hierop kan afstemmen. In een professionele bedrijfsomgeving is het aangewezen om als man een kostuum te dragen en als vrouw een mantelpak. Echter, in het geval van een informele bedrijfscultuur hoeft dit niet.   

 

Waar moet u op letten wanneer u gaat solliciteren?

 

Hieronder een aantal tips van een loopbaanbegeleider:

 

Onverzorgde nagels

 

Zorg ervoor dat uw nagels er netjes en fris uitzien. Als ze afgekloven, te lang of vies zijn dan zien ze er onverzorgd uit en laat u een slechte indruk achter.

 

Blote benen

 

Een werkgever verwacht van een man dat hij een lange broek draagt naar het werk. Een vrouw vermijd best een te kort rokje tijdens een sollicitatiegesprek. Een rok hoort niet hoger dan 10 centimeter boven de knie te eindigen. Ook raden wij u af om een driekwart broek of een legging te dragen.

 

loopbaan coach sollicitatiekleding

loopbaan coach sollicitatiekleding

 

Zorg voor een verzorgd kapsel

 

U hoeft niet op te vallen met een interessant kapsel, maar zorg er wel voor dat het er netjes uitziet. Daarnaast moet u ook niet met uw haar spelen tijdens uw sollicitatiegesprek. Bent u als vrouw bang dat u dit wel doet? Doe uw haar dan in een staart of steek het op, zodat u een netjes en verzorgd kapsel bekomt dat niet te wild zit.

 

Wees niet te opvallend

 

Overdrijf niet met make-up, gel, aftershave of juwelen wanneer u op sollicitatiegesprek gaat. Ook felle kleuren kan u het best vermijden. Het is niet de bedoeling dat u de aandacht wegtrekt van de informatie die u geeft tijdens het gesprek.

 

Loopbaanbegeleiding kleding gesprek

Loopbaanbegeleiding kleding gesprek

 

Draag kleding waar u zich goed in voelt

 

Een sollicitatiegesprek is een stressvol moment voor velen. Vermijd ongemakkelijke kledij en draag iets waar u zich goed in voelt. Dit zal zich ook uiten tijdens het gesprek. Heeft u last van uw nieuw jeukend pak? Dan is de kans groot dat zich dat zal uiten tijdens het gesprek in een onzekere houding. Het is belangrijk dat u kledij draagt die past bij uw persoonlijkheid

 

Heeft u een speciale ervaring met het kledinggebruik tijdens sollicitatiegesprekken? Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.

 

Gepaste kledij voor uw sollicitatiegesprek 5.00/5 (100.00%) 7 votes
Deel met uw netwerk