Deel met uw netwerk

Zo herkent u een betrouwbare en effectieve loopbaan coach

 

Heeft u besloten om uw carrière te veranderen door een professionele loopbaancoach in te schakelen?

 

Wil u een juiste keuze maken bij het kiezen van een loopbaancoach? Wij geven u alvast een aantal belangrijke kenmerken van een goede coach.

 

Vooropleidingen

Coaching is een beroep dat niet beschermd wordt door de wet. Dit betekent dat iedereen zichzelf een coach kan noemen.

 

Een van de kenmerken van een betrouwbare en effectieve coach, is dat deze bij voorkeur een mensgerichte opleiding heeft gevolgd, bijvoorbeeld psychologie.

Daarom is het belangrijk om bij het zoeken van een coach te kijken naar de opleidingen die een coach heeft genoten. Doordat de coaches een vooropleiding hebben gevolgd, hebben zij meer kennis over het vak en kunnen zij u optimaal adviseren en begeleiden.

 

Een vooropleiding kan ook betekenen dat een coach gespecialiseerd is in een bepaalde richting, zoals bijvoorbeeld solliciteren, burn-out, autisme,… Een gespecialiseerde loopbaancoach kan u vaak beter en specifieker met uw probleem helpen.  

 

Betrouwbare coach vooropleiding

Betrouwbare coach vooropleiding

 

Online onderzoek naar uw loopbaancoach

De meerderheid van de coaches hebben een Linkedin pagina en een website. Een belangrijk punt in het kiezen van een coach, is om research te doen naar de desbetreffende coach.

 

Website

Op het volgende punt moet u letten als u onderzoek doet naar een coach:

  • Wat is uw eerste indruk toen u op de pagina kwam?

 

Linkedin

Andere belangrijke punten om op te letten tijdens research op LinkedIn:

  • Welke ervaringen heeft deze coach al opgedaan in zijn of haar carrière? Dit is belangrijk, omdat u daarom goed kan zien of deze coach       ervaring heeft en weet waar hij of zij het over heeft.
  • Wat zijn de specialisaties van de coach? Door specialisaties van een coach kunt u doelgerichter geholpen worden.
  • Welke opleidingen heeft de coach gevolgd? De vooropleiding is belangrijk en bepaalt de kennis van een coach

 

Loopbaanbegeleiding linkedin

Loopbaanbegeleiding linkedin

 

Gevoel

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan om de coach te leren kennen. Geeft de loopbaancoach u een goed ondersteunend gevoel? Snapt de coach wat u bedoelt? Herkent de coach uw uitdagingen?

 

Het vertrouwen van uw loopbaancoach speelt een cruciale rol in de vooruitgang die u gaat boeken tijdens de sessies. Een loopbaancoach zal het beste in u naar boven halen.

 

Een belangrijk punt is ook dat u eerlijk bent. Denkt u dat er geen tot weinig vooruitgang inzit? Aarzel dan niet om dit te bespreken. Uw gevoel zegt vaak erg veel. U voelt zelf aan of u vooruitgang boekt, ja of nee.

 

Sterke punten

Een coach helpt u met het analyseren en inzien van uw sterke punten. De mindere punten zal een coach niet minder benadrukken. Een geschikte coach zal niet alleen naar de competenties en vaardigheden kijken, maar ook naar hoe u daadwerkelijk bent, uw persoonlijkheid. Een coach is objectief en zal geen standpunt innemen. Hij zal naar u luisteren, uw hulpvraag bespreken en u inzichten geven hoe u deze kan oplossen. Uw coach pint zich niet vast op uw opleiding of kennis, zoals veel actoren op de arbeidsmarkt, maar durft ook in te spelen op uw dromen en samen met u wegen te zoeken om deze geheel of gedeeltelijk waar te maken.

 

Persoonlijke ervaringen

Het is belangrijk dat uw coach een goed inlevingsvermogen heeft, zodat hij of zij zich kan inleven in uw situatie. Daarnaast moet een coach precies weten waar hij of zij over praat. Eventuele persoonlijke ervaringen helpen hier ook bij. Door persoonlijke ervaringen weet een coach hoe hij of zij verschillende situaties moet aanpakken.

 

Coach loopbaan persoonlijk

Coach loopbaan persoonlijk

 

Mening

Uw behoeften en uitdagingen staan centraal tijdens het loopbaanbegeleidingstraject. Het draait om wat u denkt en voelt. De coach is er om u uit te dagen, te helpen en na te laten denken. Door te luisteren, kritische vragen te stellen en u een spiegel voor te houden.

 

Daarin is de persoonlijke mening van de loopbaancoach slechts beperkt belangrijk. Waar de coach u van moet voorzien is een objectieve, eerlijke mening. Niet wat u wilt horen, maar wat u moet horen om verder te groeien en ontwikkelen.

 

Een goede coach stelt vragen als:

 

  • Wat vindt u hiervan?
  • Wat ziet u als mogelijkheden?


Vooruitgang

U gaat met uw coach een traject aan, omdat u vooruitgang wilt boeken in uw carrière. U bepaalt samen uw doelen en onderzoekt hoe u deze kan behalen.

 

Het is daarom belangrijk om periodiek te peilen of u daadwerkelijk vooruitgang boekt. Spreek met uw coach een moment af wanneer u de vooruitgang met uw coach gaat bespreken. Wanneer u deze momenten inplant, hangt van uw persoonlijke vraagstukken af.

 

Voorbeelden van meetpunten zijn:

 

  • 1x per maand
  • 1x per 3 maanden
  • Na elke opdracht
  • Vooraf gesproken mijlpaal

 

Wanneer u uw vooruitgang met uw coach bespreekt, verschilt sterk per traject.  Het belangrijkste is dat van te voren meetpunten worden afgesproken en dat alles structureel wordt ingepland.

 

Testen

Coaches werken regelmatig met de MBTI test, dit is een persoonlijkheidstest die in beeld brengt wat uw voorkeursgedrag is. Aan de hand van deze test kan er ook een vooruitgang blijken, u leert in ieder geval uzelf beter kennen en begrijpen. Ook geeft de MBTI u inzicht in uw collega’s of naasten.  

 

Loopbaan begeleiding test

Loopbaan begeleiding test

 

Luisterend oor

Waar een coach ook over moet beschikken, is een goed luisterend oor. Wanneer een coach niet goed luistert naar wat u wilt, is het geen geschikte coach.

 

Het is belangrijk dat u uw volledige verhaal kwijt kan bij uw coach. Niet dat u telkens wordt onderbroken, omdat de coach iets wilt vertellen.

 

Ook een vast proces is een punt om op te letten. Dit kan u ritme geven. U weet dan precies wat er van u verwacht wordt. Hier kunt u zich telkens op voorbereiden.

 

 

 

Heeft u ervaringen met het zoeken van een betrouwbare loopbaancoach? Of heeft u advies voor een ander?

 

Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.

 

Zo herkent u een betrouwbare en effectieve loopbaan coach 5.00/5 (100.00%) 4 votes
Deel met uw netwerk