Deel met uw netwerk

 

Tien stappen voor de ultieme promotie en carrière

 

Bent u klaar voor de volgende stap in uw carrière? Wil u graag promotie maken?

Om promotie te maken moet u meer doen dan er van u verwacht wordt en moet u projecten succesvol afronden. Toch is er meer nodig voor die promotie die u zo graag wil.. Hier de 10 tips voor de ultieme promotie en carrière:

 

Vind uw passie

Waarom wilt u die promotie zo graag? Omdat u daardoor meer gaat verdienen? Of gelooft u dat u de kwaliteiten heeft die vereist zijn om deze positie in te vullen?

Voor succes heeft u passie nodig. Wees die werknemer die er als een van de eerste is en als een van de laatste weg gaat. Zorg ervoor dat uw werkgever eigenlijk niet meer zonder u kan.

Wees trots op wat u gedaan heeft, ook al was het een makkelijke of kleine taak.

 

Blijf positief

Klaag niet over uw projecten, klanten of collega’s. Een succesvolle manier om dit vol te houden is door uzelf überhaupt nooit negatief uit te laten over uw baan.

Is het moeilijk om positief te blijven? Denk dan nog een keer aan die promotie die u zo graag wilt.

Denk er ook aan dat een werkgever niet zo snel iemand promoveert als diegene een hekel heeft aan zijn of haar huidige baan.

 

Ultieme promotie positiviteit job coaching

Ultieme promotie positiviteit job coaching

 

 

Maak gebruik van de kritiek die op u gegeven wordt

Kritiek aanhoren en verwerken is voor de meeste mensen erg lastig en in plaats van echt te luisteren worden ze defensief. Probeer dit te voorkomen en zie kritiek als advies. Een loopbaanbegeleider kan u ook altijd helpen gedurende dit proces.

Alleen maar positieve feedback ontvangen, maakt van u geen betere werknemer. Gebruik kritiek om te groeien, hoe negatief deze misschien ook lijkt.

 

Verbeter uw vaardigheden

Probeer uzelf constant uit te dagen met nieuwe en moeilijkere taken. Zie deze uitdagingen als mogelijkheden. Zie elke taak die u uitvoert als een manier om uzelf te verbeteren op zowel persoonlijk als zakelijk gebied.

Als het u niet lukt om een nieuwe en lastigere taak te volbrengen dan heeft u alsnog iets geleerd, namelijk wat u de volgende keer niet moet doen. Lukt het wel? Dan laat u uw werkgever zien dat u beter bent geworden en dat zal hij zeker wel merken.

 

Ultieme promotie vaardigheden loopbaanbegeleiding

Ultieme promotie vaardigheden loopbaanbegeleiding

 

Ken uw sterke en minder sterke punten

Springen uw sterke punten bij uw leidinggevende in het oog of vallen uw minder sterke punten ontzettend op?

Neem de tijd om uw focus te leggen op wat u wel goed kan en wat u niet zo goed kan. Als u niet met uw minder sterke kwaliteiten leert omgaan, wordt het lastig om in aanmerking te komen voor die promotie. Loopbaanbegeleiding kan u hier ook bij helpen.

 

Neem initiatief

Ga binnen het bedrijf op zoek naar werk dat iets boven uw huidige niveau ligt. Als u aantoont dat u meer verantwoordelijkheid kan dragen, dan bewijst u aan uw werkgever dat u een hogere positie binnen het bedrijf aankan.

 

Speel het niet altijd op ‘safe’

Test uw nieuwe ideeën en ga in discussie zonder anderen te beledigen.

Wees respectvol bij het voorstellen van een ander plan. Vergeet niet dat uw doel is om iedereen beter te maken en de resultaten van het bedrijf te verbeteren. Doe dit niet uit eigen belang, want dat valt dikwijls op.

 

Ultieme promotie probeer jobbegeleiding

Ultieme promotie probeer jobbegeleiding

 

Ga op zoek naar een mentor

Zoek iemand die u bewondert en waar u van wilt leren. Zoek iemand binnen uw team op uw eigen niveau, of een niveau hoger als u dat nastreeft.

Als het mogelijk is moet u kiezen voor iemand die het niveau heeft dat u wilt bereiken. Diegene kan u alles uitleggen over wat u moet kunnen en weten om deze baan te verdienen.

 

Help collega’s zichzelf te verbeteren

Help andere collega’s om hun prestaties te verbeteren. Hiermee laat u zien dat u een goede teamspeler bent en dat u leiding kan geven.

Het toont ook dat u in het bezit bent van interessante kennis voor anderen, zelfvertrouwen en een oprechte positieve instelling waarmee u anderen helpt.

 

Don’t dream it, do it

Wees eerlijk tegen uzelf. Verwacht u die promotie? Of spant u zich volledig in voor uw werk en bent u continu bezig uzelf te verbeteren?

 

 

Als u een promotie verwacht en u bent niet bezig met het verbeteren van uw vaardigheden, als u niet de intentie heeft te willen leren en als u moeilijkere projecten links laat liggen, dan is het onwaarschijnlijk dat u die promotie ontvangt.

 

Heeft u een speciale tip om promotie te maken en een carrière op te bouwen? Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.

 

Tien stappen voor de ultieme promotie en carrière 5.00/5 (100.00%) 4 votes
Deel met uw netwerk