Deel met uw netwerk

Succesvol solliciteren? Vergeet dan deze 10 dingen niet.

 

Hoe bereid u zich voor op een goed sollicitatiegesprek? Wij hebben een aantal tips voor u, zodat ook u meer ontspannen en zelfverzekerd het gesprek aangaat. Neem vooraf de volgende aspecten onder de loep:

 

Zorg dat u op tijd bent

Een eerste indruk is zeer belangrijk. Te laat komen op een sollicitatiegesprek is dan ook geen optie. Stiptheid en punctualiteit is immers voor elke vacature een belangrijke competentie. Indien je toch dreigt te laat te komen laat dan even telefonisch weten dat je vertraging hebt opgelopen en wanneer je ze kunnen verwachten. Beter te vroeg dan te laat is een motto dat zeker van toepassing is bij het solliciteren.  

 

Kijk nog even in de spiegel

Wanneer u op gesprek mag gaan, is het verstandig om er piekfijn uit te zien. Zorg ervoor dat u straalt en dat u met het volste zelfvertrouwen naar binnen stapt. Kleed je naargelang de functie waarvoor je solliciteert. indien het een functie betreft waarvoor er van je verwacht wordt dat je in kostuum naar het werk gaat, dan is dit de norm voor het sollicitatiegesprek.

 

Wees vriendelijk tegen de receptioniste

Het is van belang dat u de receptioniste groet en vriendelijk bent tegen hem of haar. Er bestaat namelijk een zeer grote kans dat de receptioniste later gevraagd wordt of u vriendelijk was.

 

Solliciteren vriendelijk job coach

Solliciteren vriendelijk job coach

 

 

Het oefenen is klaar

Veel mensen maken zichzelf helemaal gek met het oefenen van allerlei vragen die ze eventueel kunnen krijgen. U heeft alle mogelijke voorbereidingen getroffen en u gaat uw best doen. Het is een gesprek waarin ook spontaniteit een rol speelt. Het is geen examen!

 

Probeer rustig te blijven

Zorg ervoor dat u uw ademhaling onder controle heeft. Adem vooraf diep in door de neus en adem uit via de mond. Wanneer u kalm bent, kunt u beter luisteren en nadenken. Hierdoor bent u in staat scherper te reageren.

 

Houding

Denk na over uw zitpositie. Een ineengedoken houding zorgt ervoor dat u geen zelfverzekerde indruk achterlaat bij uw gesprekspartner. Bovendien blokkeert het uw ademhaling. Ga rechtop zitten en zorg ervoor dat u goed kunt ademhalen.

 

Sollicatie houding zitpositie coach

Sollicatie houding zitpositie coach

 

 

Uw mobiel

Zet uw gsm volledig uit, dus ook geen vibratie. Het is storend en het komt niet professioneel over wanneer uw gsm afgaat tijdens het gesprek.  

 

Print uw cv uit

Het is van belang om vooraf uw cv in drievoud uit te printen. Neem dit mee naar uw gesprek. Het komt wel eens voor dat uw gesprekspartner(s) uw cv niet bij zich hebben. Door uw cv uit te printen toont u aan dat u zich heeft voorbereid en dat u de job graag wil hebben.

 

Heeft u nog sollicitatiegesprek tips ter voorbereiding van een goed sollicitatiegesprek? Of weet u precies hoe iemand met een gerust hart een sollicitatiegesprek kan starten?  Met loopbaanbegeleiding komt u verder.

 

Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen. Alle sollicitatiegesprek tips zijn meer dan welkom.

 

Succesvol solliciteren? Vergeet dan deze 10 dingen niet. 5.00/5 (100.00%) 7 votes
Deel met uw netwerk