Deel met uw netwerk

 

Stress en negatieve energie leren omzetten? Ontdek hier hoe u dit doet.

 

Het ene moment overheersen de positieve gedachten en heeft u alle energie om maar door te blijven gaan. Het andere moment zit u vol negatieve energie en wordt u beïnvloed door stress. Deadlines, stapels met werk dat blijft liggen, zorgen om het thuisfront,…. Het zijn allemaal dingen die van invloed zijn op de negatieve energie in uw lijf. Waar is nu al uw positieve energie gebleven? En wat kan u doen om de negatieve energie naar positieve energie om te zetten? Dit pakt u als volgt aan:

 

Voldoende bewegen

Het leveren van een fysieke inspanning kan u helpen negatieve stress te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een stuk hardlopen of fietsen. Dit is een prettige uitlaatklep

 

Bespreek het met anderen

Er zijn ongetwijfeld veel mensen in uw omgeving waar u uw problemen mee kunt bespreken. Ze denken met u mee en zijn in staat u nieuwe inzichten te bieden. Blijf wel altijd naar uw eigen lichaam en geest luisteren.

 

Positieve en negatieve energie bespreken

Positieve en negatieve energie bespreken

 

Vast positief moment

Ga op zoek naar een vast moment op de dag waarop u alle positieve gedachten nog een keer nagaat. Wat heeft u vandaag aan het lachen gemaakt? Wat zorgde ervoor dat u een geluksmoment ervaarde?

 

Zwart-wit denken

Zorg ervoor dat u de woorden ‘goed’ en ‘slecht’ loslaat. Aan ieder verhaal zitten twee kanten. En dan kost het alleen maar energie als u gaat bepalen wat dan ‘goed’ of ‘slecht’ is. Voor iedereen betekenen deze termen weer wat anders.

 

Licht in de duisternis

Probeer bewust naar een positief lichtpuntje te zoeken op het moment dat u negatieve gedachten of momenten ervaart. Er kunnen namelijk ook positieve kanten zitten aan een verhaal dat in eerste instantie als negatief wordt ervaren. Realiseer u ook dat negatieve gedachten er mogen zijn. Alleen dan kunt u de negatieve gedachten omzetten.

 

Geen stress meer lichtpunt job coaching

Geen stress meer lichtpunt job coaching

 

Uw eerste reactie

Laat uw eerste reactie op een vraagstuk, moeilijke stelling, negatieve gedachte,… een positieve zijn. Zo traint u heel bewust uw positivisme en dat zal u verder brengen. Op deze manier geeft u het negativisme minder ruimte.

 

Samenwerken

Zorg ervoor dat u samen met iemand in uw omgeving elkaar aanspreekt op negatieve gedachten. Samen kunt u elkaar op negatieve gedachten wijzen.

 

Relativeren

Het kan namelijk altijd erger. Het is eenvoudig om te gaan mokken en medelijden met uzelf te krijgen. Probeer te bedenken dat wanneer u zich druk maakt, dat weinig zin heeft. Glimlach vrolijk en ga vervolgens verder met uw dag’.

 

Positieve energie loopbaanbegeleiding

Positieve energie loopbaanbegeleiding

 

Gevoel is veranderlijk

Besef dat u uw gevoel kunt veranderen. Uw gevoel wordt namelijk rechtstreeks beïnvloed door uw gedachten. Verander uw gedachten – door bijvoorbeeld te relativeren – en verander uw gevoel!

 

Ademhalingsoefening

Uw stress verminderen en ruimte geven aan positivisme is te verzorgen via een ademhalingsoefening. Er zijn velen oefeningen, waarmee u in staat wordt gesteld de negatieve energie om te zetten naar positieve energie.

 

Vermijd negativisme

Het komt wel eens voor dat de mensen om u heen negatief zijn of veel klagen. Probeer dit soort situaties te vermijden. Op het moment dat u op een gelegenheid bent waar veel mensen klagen en u merkt dat het effect op u heeft, durf dan ook weg te gaan. Omring uzelf zoveel mogelijk met positivisme. Een loopbaanbegeleider kan u ook altijd verder helpen.

 

Heeft u nog tips om stress om te buigen in positivisme? Of heeft u recentelijk ervaren dat stress gemakkelijk om te zetten is naar positieve gedachten?

 

Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.

 

Stress en negatieve energie leren omzetten? Ontdek hier hoe u dit doet. 5.00/5 (100.00%) 2 votes
Deel met uw netwerk