Deel met uw netwerk

Staat één van deze 7 zinnen op uw cv of brief? Dit kan u beter vermijden.

 

Vaak krijgen recruiters veel cv’s en motivatiebrieven binnen waardoor U zich moet onderscheiden van de andere kandidaten. Hieronder geven wij een aantal voorbeelden weer die u in ieder geval nooit en te nimmer moet gebruiken:

 

Ik ben flexibel en een administratieve duizendpoot.

Uitspraken als ‘ik ben flexibel’ of een ‘administratieve duizendpoot’ zijn dooddoeners in uw cv. U wilt toch ook een perfecte cv die de lezer direct overtuigt. Voorkom dan dit soort nietszeggende, vage uitspraken. Het is beter om heel concreet te omschrijven wat u voor het bedrijf kan betekenen. Een cv plaatsen met nietszeggende uitspraken is niet aantrekkelijk voor de lezer.

 

Ik heb absoluut geen 9-tot-5 mentaliteit.

Deze zin wordt regelmatig gebruikt. Dit komt omdat veel bedrijven dit in hun vacature zetten. Het is een uitspraak die niet genuanceerd is. Mensen zonder een 9-tot-5 mentaliteit, werken zij dan iedere dag tot 20.30 uur als dit gevraagd wordt? Het is beter om simpelweg aan te geven waarom u de juiste keuze bent voor de job. Laat dit zien door bijvoorbeeld eerdere resultaten te tonen.

 

loopbaanbegeleiding 9 tot 5

loopbaanbegeleiding 9 tot 5

 

 

Ik ben een echte teamplayer.

U kunt dit beter laten blijken door een referentie te noteren die dit aangeeft, of een bedrijfsresultaat aan te geven waaruit blijkt dat u uw steentje heeft bijgedragen aan het teamresultaat. Wat was uw bijdrage? Door een voorbeeld aan te halen zal de lezer beter begrijpen dat u een teamplayer bent.

 

Ik ben communicatief zeer sterk.

Dit is een heel algemene uitspraak die niet een bepaalde vaardigheid vertegenwoordigt. We communiceren allemaal en het is dus noodzakelijk om te laten zien waaruit deze vaardigheid blijkt. Heeft u bij uw vorige werkgever presentaties gegeven? Heeft u hierdoor een resultaat geboekt? Geef dit aan. Dit is informatie waar een toekomstige werkgever wat aan heeft en wat u speciaal maakt.  

 

Jobcoaching communicatie

Jobcoaching communicatie

 

Er is geen probleem dat ik niet kan oplossen.

Los van het feit dat het natuurlijk niet waar is, is het ook een opmerking die om toelichting vraagt. Het is een prima gegeven dat u geen uitdaging uit de weg gaat, maar het is beter om aan te geven waaruit blijkt dat u een probleem heeft opgelost. Heeft u ooit bemiddeld in een ruzie tussen collega’s? Of heeft u zich verdiept in het opstellen van een werkschema? Dit zijn duidelijke handvatten waar uw baas wat mee kan. Een cv plaatsen met aanknopingspunten voor een lezer is goud waard.

 

Ik heb geassisteerd gedurende het traject….

Dit staat veel te bescheiden. Wellicht had u niet de leiding over het project, of heeft u slechts de content van de website bewaakt, maar wees trots op wat u bereikt heeft. U hoeft niet te liegen of te bluffen, maar u mag best vermelden dat u onderdeel bent geweest van het sterke team dat het traject bijzonder succesvol heeft afgerond.

 

Ik was verantwoordelijk voor de volgende onderdelen…

Probeer uw cv of brief te voorzien van een actieve schrijfstijl. Wanneer u actief schrijft zal uw tekst meer sprankelen en is de kans groter dat het de lezer aanspreekt. Schrijf dus een zin in: “Ik leidde 3 departementen binnen de organisatie:…” Let er wel op dat u niet overdrijft. De geloofwaardigheid van uw brief moet intact blijven.

 

Heeft u een bijzondere ervaring met een dooddoeners op uw brief of cv? Of heeft u juist de gouden voor het cv plaatsen?

 

Deel dit met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen. Een loopbaanbegeleider kan u ook altijd verder helpen.

Staat één van deze 7 zinnen op uw cv of brief? Dit kan u beter vermijden. 5.00/5 (100.00%) 2 votes
Deel met uw netwerk