Deel met uw netwerk

Pasfoto op uw professionele cv – ja of nee?

 

Uw Professionele cv is bijna klaar. U twijfelt nog over het plaatsen van een cv foto. Is het eigenlijk wel nodig? Welke foto zal ik plaatsen? Sta ik hier wel voldoende representatief op? Allemaal logische vragen die ervoor zorgen dat u twijfelt. Maar wat is nu de juiste manier om het aan te pakken? De meningen over dit onderwerp zijn duidelijk verdeeld, maar laat 1 ding duidelijk zijn: het is niet verplicht om een cv foto te plaatsen. Wij bieden u graag ondersteuning bij het maken van een afweging.  Wij zetten de voor- en nadelen van het plaatsen van een cv foto netjes voor u op een rij.

 

Voordelen van het plaatsen van een foto op uw professionele cv

 

> Het maakt uw cv een stuk persoonlijker. De lezer heeft een beeld bij de tekst die hij leest. Dit noemen ze ook wel ‘personal branding’.

> Een foto kan ervoor zorgen dat uw cv opvalt tussen allerlei pagina’s vol tekst. U kan direct een sterke indruk maken bij de lezer.

> Er zijn een groot aantal mensen die ervan overtuigd zijn dat uw foto iets over uw persoonlijkheid zegt. U bent in staat een onuitwisbare indruk te maken met een foto waarop u een specifieke uitstraling heeft.

> Een sterke cv foto laat ook zien dat u zich bewust bent van wat er nodig is bij een professionele cv. Op die manier toont het ook een bepaald soort ambitie.

 

Job begeleiding sollicitatie

Job begeleiding sollicitatie

 

Nadelen van het plaatsen van een foto op uw professionele cv

 

> U wilt natuurlijk op uw werkervaring of vaardigheden beoordeeld worden, maar er bestaat natuurlijk een kans dat er mensen zijn die u beoordelen op uw uiterlijk.

> De inhoud van uw cv kan door een cv foto op de achtergrond raken, doordat uw foto teveel de aandacht opeist.

> Op basis van uw foto kan er al een vooroordeel ontstaan. De lezers vormen direct een beeld van u, bewust of onbewust!

 

Loopbaan begeleiding slecht foto op cv

Loopbaan begeleiding slecht foto op cv

 

Conclusie

Het is belangrijk dat, wanneer u de beslissing neemt om al dan niet een foto op uw cv te plaatsen, u zich hier goed bij voelt. Het is aan u om goed over de voor- en nadelen na te denken en een afweging te maken. Onthoud goed dat u niet verplicht bent een foto op uw cv te plaatsen. Bent u op zoek naar professioneel advies? Dan kan loopbaanbegeleiding u ook altijd verder helpen.

 

Heeft u bepaalde tips of gedachten over het plaatsen van een foto op een cv? Of weet u precies waarom een ander wel of niet een foto op een professionele cv moet plaatsen?

 

Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.

 

Pasfoto op uw professionele cv – ja of nee? 5.00/5 (100.00%) 2 votes
Deel met uw netwerk