Deel met uw netwerk

Ontdek wat uw passie is. Stel deze 5 vragen.

Een vraag die we steeds voorbij horen komen. Wat wil ik nou echt het liefst doen? Wat is mijn passie en hoe kom ik dit te weten? Wat wil ik bij voorkeur iedere dag doen? Logische vragen waar heel veel mensen mee spelen. op het moment.

U heeft passie voor uw werk wanneer u uw job uitoefent met een enorme bevlogenheid en u zich hier 100% goed bij voelt. Wat die werkzaamheden of activiteiten dan ook in mogen houden, dat maakt niets uit. Het gaat erom dat u zich, gedurende het uitvoeren van deze werkzaamheden, helemaal gelukkig voelt en dat het iets in u oproept waardoor u zich helemaal op uw plek voelt. Dat is passie!

Wanneer u wil te weten komen wat uw passie is, kan u zichzelf volgende vragen stellen:

 

Vraag 1: Is er een activiteit – nu of vroeger – die ik met alle liefde regelmatig doe of deed?
U heeft gedurende uw leven vast en zeker een aantal activiteiten gedaan als volwassenen, maar ook als kind. Ga na wat u graag deed, hoe u zich daarbij voelde en lijst dit allemaal op. Het hoeven niet perse activiteiten te zijn die haalbaar zijn of lijken, maar het is mogelijk dat uw passie hier tussen staat!

 

Jobbegeleiding passie

Jobbegeleiding passie

 

Vraag 2: Waar liggen mijn kwaliteiten?
Heeft u een goed beeld van de talenten die u bezit? Het is verstandig om daar eens over na te denken en ze op te lijsten. Vraag het ook eens aan mensen in uw omgeving. Denk hierbij aan familie, vrienden, collega’s,…. Het kan namelijk heel goed zijn dat uw zelfbeeld niet overeenkomt met de mening van anderen, of dat u te bescheiden bent. Dit soort dingen kunnen u belemmeren uw talenten te herkennen.

 

Vraag 3: Waar krijg ik een ‘energie-boost’ van?

Er zijn ongetwijfeld activiteiten geweest waarvan u energie krijgt. Dit soort taken of werkzaamheden zorgen ervoor dat u de tijd vergeet. Ontdek dit soort werkzaamheden en noteer ze.

 

Vraag 4: Welke werkzaamheden geven mij een fijn gevoel?

Maak dagelijks aan het einde van de dag een lijstje van zo’n 3 tot 5 dingen waar u een goed gevoel van kreeg. Heeft u vandaag iemand op uw werk begeleid en kreeg u daar een goed gevoel van? Noteer dit. Haalde u iemand telefonisch over om toch te kiezen voor uw product, en ervaarde u dit als een overwinning? Noteer dit.

 

Job coaching gelukkig zijn

Job coaching gelukkig zijn

 

 

Vraag 5: Ken ik gepassioneerde mensen?

Zo ja, neem dan contact op met deze mensen. Stel hen vragen en ontdek hoe zij erachter kwamen wat hun passie is. Wat maakt die mensen zo bijzonder? En welke stappen hebben zij genomen om van hun passie hun beroep te maken?

 

Heeft u de sleutel tot de vraag: “Wat wil ik nou echt doen?”, of weet u precies hoe iemand zijn of haar passie achterhaalt?

 

Deel dit dan met ons door uw reactie in onderstaande formulier te plaatsen.

Ontdek wat uw passie is. Stel deze 5 vragen. 5.00/5 (100.00%) 2 votes
Deel met uw netwerk