Deel met uw netwerk

Met deze 9 jobs heeft u meer kansen in de toekomst!

 

De arbeidsmarkt is constant in beweging. Tegenwoordig gaan de ontwikkelingen in de verschillende sectoren razendsnel en ontstaan er continu nieuwe mogelijkheden en functies. Deze dynamiek op de arbeidsmarkt creëert kansen. Maar welke kansen zijn dat precies? Hieronder ziet u enkele belangrijke voorspellingen betreffende jobs voor in de toekomst:

 

Online community manager

Online communicatiemiddelen worden steeds belangrijker en het aanbod wordt steeds groter. Voor een online community manager is het werken op het wereldwijde web dagelijkse kost. Deze functie draait om het bespelen van de sociale media en het promoten en aanprijzen van het merk, het bedrijf, de organisatie of de instelling waar hij of zij voor werkt.

 

Milieuconsultant

Een milieuconsultant begeleidt bedrijven die een duurzaam beleid op poten willen zetten. Als milieuconsultant geeft u advies aan instellingen, organisaties, overheden,… Een duurzaam milieu- en/of energiebeleid krijgt wereldwijd steeds meer aandacht. Als milieuconsultant bent u altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weet u deze haarfijn te gebruiken.

 

Loopbaancoach milieuconsultant

Loopbaancoach milieuconsultant

 

Contactpersoon externe contracten

In het bedrijfsleven wordt het onderhouden van contacten steeds belangrijker. In vrijwel iedere organisatie is er iemand nodig die contact houdt met leveranciers, afnemers, relaties,… Duurzaamheid is niet alleen belangrijk in het milieu maar ook in persoonlijke relaties. Er zijn op het internet veel vacatures terug te vinden met betrekking tot het onderhouden en het aangaan van extern klantencontact.   

 

Milieuauditeur

Deze ingenieur bekijkt en beoordeelt de energie-efficiëntie van gebouwen. Hij of zij gaat na of er  verbeteringen mogelijk zijn op dit vlak. Een milieuauditeur kijkt ook naar het optimaliseren van een duurzaam beleid. Deze functie vereist analyserend vermogen en een brede juridische kennis.

 

Hoofdverantwoordelijke duurzame ontwikkeling

Wederom draait het in deze functie om milieuvriendelijke oplossingen en duurzaamheid. Dit levert een bedrijf immers geld op. Als hoofdverantwoordelijke duurzame ontwikkelingen bent u continu op zoek naar groene en zuinige maatregelen.

 

Job coaching duurzaam

Job coaching duurzaam

 

 

SEO specialist

SEO staat voor search engine optimization. Een SEO specialist is een absolute kenner van het wereldwijde web, oftewel het internet. Hij of zij kan precies weergeven wat de bezoekersaantallen zijn, waar zij vandaan komen en waarom een consument iets wel of juist niet aanschaft. Daarnaast kent een SEO specialist alle trucs om bovenaan in de zoekmachines te komen. Dit zorgt ervoor dat u nog sneller en gemakkelijker gevonden kan worden. Tenslotte kan een SEO specialist u voorzien van handige informatie betreffende cybercriminaliteit, domeinnamen, (online-)bedrijfsimago,…

 

Fundraiser

Bedrijven kiezen voor een fundraiser omdat hij of zij zorgt voor meer middelen om een project te realiseren. Het is geen gemakkelijke opdracht, maar wel een zeer belangrijke taak voor een bedrijf, een organisatie of een instelling,…. Als fundraiser beschik je over een goede portie overtuigingskracht en heb je passie voor marketing, lobbyen en communicatie.

 

Coaching loopbaan fundraiser

Coaching loopbaan fundraiser

 

 

Productiviteitsadviseur

De term productiviteit wordt gezien als een zeer algemene term, maar het is van enorm belang voor ieder bedrijf. Tegenwoordig kan de productiviteit op zeer overzichtelijke wijze digitaal in kaart worden gebracht. Ieder bedrijf, organisatie of instelling wil weten hoe het ervoor staat op het gebied van gezondheid, effectiviteit, planning,… Met de inzet van een productiviteitsadviseur optimaliseert u de efficiëntie van de gangbare procedures.

 

Belegger alternatieve munteenheden

Dit zal u misschien in eerste instantie wat vreemd in de oren klinken. Een voorbeeld van een munteenheid die enorm aan populariteit wint, is de Bitcoin. Dit is een digitaal betaalmiddel waarmee u alles kunt doen wat u met de reguliere munteenheid (bv. de euro) kan. U kunt goederen of diensten kopen, speculeren in aandelen, omwisselen voor euro’s,…

 

Heeft u nog een idee waar de opportuniteiten op de arbeidsmarkt liggen in de toekomst? Of heeft nog een gouden voorspelling?

 

Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.

 

Met deze 9 jobs heeft u meer kansen in de toekomst! 5.00/5 (100.00%) 2 votes
Deel met uw netwerk