Deel met uw netwerk

Meer verdienen door promotie? Carrière maken is makkelijk.

 

Het kan zijn dat u al enkele jaren aan het werk bent binnen hetzelfde bedrijf en dat een promotie de volgende stap is in uw carrière. Laat u niet ontmoedigen, het is ook voor u mogelijk om een promotie te maken en te werken aan uw carrière. Welke mogelijkheden liggen er in uw bereik? En hoe zorgt u er vervolgens voor dat u deze mogelijkheden optimaal benut? Een loopbaanadviseur van Ucare staat altijd voor u klaar. Wij helpen u graag verder. Dit is wat u zelf kan doen:

 

  1. In welke sector bent u graag actief?

U kan pas aan een promotie of carrière maken denken op het moment dat u precies weet waar uw passie ligt. Wanneer u interesse heeft in wat u doet, zal u vaak met veel plezier naar uw job gaan. Bepaal uw vakgebied! Dit kan ook altijd samen met een loopbaanadviseur.

 

  1. Heeft u voorbeelden binnen de organisatie?

Uw beoogde positie is ongetwijfeld al bezet door een ander persoon. Kijk goed naar hem of haar, en bedenk wat u van deze persoon kan leren. Wat zijn de gedragingen van deze persoon? Heeft hij of zij specialistische vaardigheden of kennis?

 

Promotie voorbeeld jobcoaching

Promotie voorbeeld jobcoaching

 

 

  1. Laat zien dat u klaar bent.

De mensen die promotie maken en een carrière opbowen, zijn vaak de mensen die laten zien dat ze klaar zijn voor een volgende stap. Laat zien aan uw leidinggevende dat u hier ook klaar voor bent. Toon aan dat u beschikt over de vaardigheden die nodig zijn voor deze functie.

 

  1. Wat straalt uw verschijning uit?

Denk goed na over de functie en welke kleding daarbij past. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bij de functie die u ambieert er kledingvoorschriften zijn.

 

  1. Wees positief

Focus u niet te veel op de problemen, maar kijk meer naar de oplossingen die er zijn. Wanneer u promotie wil maken en uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, moet u zich focussen op uw positieve houding. Klagen is niet weggelegd voor mensen die carrière willen maken.

 

Promotie voorbeeld jobcoaching

Promotie voorbeeld jobcoaching

 

  1. Minder praten, meer uitvoeren

Iemand die carrière wil maken is daadkrachtig. Een persoon die veel praat, maar minder actief bezig wordt gezien, is vaak ongeloofwaardig. Hij of zij zal zijn krediet op termijn verliezen. Denk bij alles goed na, maak heldere punten en blijf hard werken.

 

  1. Blijf initiatief nemen.

Op het moment dat u initiatief blijft nemen, zal de beloning vanzelf volgen. U bent belangrijk voor een organisatie wanneer u op zoek blijft gaan naar nieuwe oplossingen en baanbrekende initiatieven.

 

  1. Heeft u een 9-tot-5 mentaliteit?

Vraag uzelf dit af. Het is namelijk zo dat mensen die op een hoog niveau werken, vaak niet stoppen om 17.00 uur. Promotie en carrière maken gaat vaak gepaard met lange werktijden. Zorg ervoor dat u niet klaagt over werktijden en eventuele overuren.

 

Promotie 9-tot-5 loopbaancoach

Promotie 9-tot-5 loopbaancoach

 

  1. Blijf resultaat boeken

Zorg ervoor dat uw focus bij het werk blijft. Verdoe uw tijd niet met bezigheden die geen resultaat opleveren. Benut uw werkuren en zorg dat u voldoende resultaat levert. Iemand die resultaten behaalt, ontvangt eerder promotie dan iemand die niets oplevert.

 

  1. Denk na over uw eigen visie.

Waar wilt u zijn over een aantal jaar? Hoe denkt u dit te bereiken? Ontwikkel een visie op dit gebied. Het ontvangen van promotie en het werken aan uw carrière is een bewuste keuze. Daar komt geen toeval bij kijken.

 

Heeft u ervaring met het werken aan een carrière? Of weet u precies wat een ander moet doen om de top te bereiken? Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.

 

Meer verdienen door promotie? Carrière maken is makkelijk. 5.00/5 (100.00%) 3 votes
Deel met uw netwerk