Deel met uw netwerk

 

Jobs wereldwijd; de stress top 10

De meest stressvolle jobs van 2015 kunnen fysiek gevaarlijk en mentaal uitputtend zijn. Om te kunnen slagen in de stress top 10 moet u gemotiveerd, doorzettend en ambitieus zijn. In de stress top 10 staan niet alleen de jobs waar uw eigen leven of dat van een andere gevaar lopen. Jobs met strakke deadlines en lange werkdagen zijn mentaal ook erg uitputtend. Stress hangt af van een hoop factoren.

 

Op basis van een onderzoek van verschillende elementen zoals: deadlines, omgevingsfactoren, fysieke vereisten, deadlines,… stelt de Amerikaanse site CareerCast jaarlijks een lijst op met de meest stressvolle jobs. Hieronder kan u die van 2015 vinden:

 

1. Brandweerman

Brandweermannen kunnen elke dag in een gevaarlijke situatie terechtkomen. Deze situaties beperken zich niet alleen tot brand. Brandweermannen zijn ook betrokken bij medische ongevallen en natuurrampen.

 

2. Militairen

De hoofdtaak van militairen is het beschermen van België zowel in het binnenland als in het buitenland. Sinds 1960 zijn er 146 Belgische militairen om het leven gekomen bij missies in het buitenland.

 

Jobcoach militairen gesneuveld buitenland

Jobcoach militairen gesneuveld buitenland

 

3. Generaal

De hoogste officieren in het leger krijgen volgens het onderzoek te maken met een hele hoop stress. Zij overzien kritische operaties en zijn verantwoordelijk voor de levens van andere militairen en van de levens van burgers. Dit brengt een ontzettende druk met zich mee.

 

4. Piloot

Vliegen is geen makkelijke taak om dag in en dag uit, uit te voeren. Een piloot is een aantal keer per week verantwoordelijk voor honderden passagiers die veilig van punt A naar punt B moeten worden gebracht.

 

5. Politieagent

De taak van de politie is het bewaren van de openbare orde en het verlenen van hulp. Een agent moet de burger behoeden voor gevaar en de rust bewaren in de gemeenschap. Twee taken die in sommige situaties moeilijk te combineren zijn.

 

Loopbaanbegeleider politieagent

Loopbaanbegeleider politieagent

 

6. Acteur

Een acteur riskeert dan misschien niet zijn of haar leven voor de maatschappij maar er komt wel degelijk een hoop stress kijken bij het beroep van een acteur: op tijd zijn voor meerdere audities op een dag, constant afgewezen worden en optreden voor grote groepen mensen.

 

7. Omroeper

Ook de omroeper staat vaak in de schijnwerpers en moet constant presteren. Een klein foutje voor de camera, op de radio of in de microfoon is meteen te horen of te zien tijdens een live presentatie.

 

8. Event coördinator

Mensen werkzaam in de eventbranche moeten zich constant verantwoorden richting het publiek. Ze bekommeren zich met alles op een event; van de hapjes tot de locatie en van de artiesten tot het bestek dat op de tafels ligt.

 

Loopbaancoach event coördinator

Loopbaancoach event coördinator

 

9. Fotojournalist

Heeft u weleens een veelzeggende foto gezien in de krant of op het internet van een onveilig gebied? Fotojournalisten maken de mooiste, afgrijselijkste en apartste dingen mee tijdens het maken van foto’s. Dit kan hun beroep heel leuk maar ook heel hard maken.

 

10. Journalist

Belangrijke gebeurtenissen lokaal en wereldwijd moeten door journalisten gerapporteerd worden. Journalisten worden niet veel betaald en hebben scherpe deadlines. Het leven van een journalist is daarom vaak niet zo makkelijk.

 

Heeft u ervaring met een bijzonder stressvol beroep? Of bent u juist op zoek naar een uitdaging waarbij ambitie en stressbestendigheid een vereiste is? Deel dit dan met ons in het onderstaande formulier.

U kan ook altijd contact opnemen met een jobcoach voor loopbaanbegeleiding.

 

Jobs wereldwijd; de stress top 10 5.00/5 (100.00%) 4 votes
Deel met uw netwerk