Deel met uw netwerk

 

Geen motivatie om naar uw werk te gaan? Zo motiveert u uzelf.

 

Gaat u met fikse tegenzin naar uw werk en kunt u de motivatie niet vinden om ‘s morgens vol goede moed naar uw werk te gaan? Geen nood. U bent ook in staat uzelf te motiveren. Op deze manier bereikt u een goede motivatie. Weg met de tegenzin en welkom 100% goede motivatie. Een loopbaanbegeleider kan u ook altijd helpen uw motivatie te vinden. Hier de tips waarmee u uzelf motiveert:

 

Falen staat niet in uw woordenboek

Het is van belang om eens in de zoveel tijd uzelf de vraag te stellen: “Wat zou ik nu doen als ik wist dat het sowieso gaat lukken.” Deze vraag zorgt ervoor dat u overzicht behoudt en gemakkelijker tot directe handelingen over kan gaan.

 

Een kleine opdracht

Wanneer u een hele waslijst aan taken op uw bureau heeft liggen, begin dan met een gemakkelijk te voltooien opdracht. Dit geeft een voldaan gevoel en zorgt ervoor dat u eenvoudig de stap maakt naar de volgende opdracht.    

 

Motivatie kleine taak job begeleiding

Motivatie kleine taak job begeleiding

 

Morgenstond heeft goud in de mond

Op het moment dat u op tijd uit bed komt, krijgt uw lichaam de tijd om op gang te komen. Begin de dag ook eens met een fietsrit of ga een stuk hardlopen. Fysieke inspanning zorgt ervoor dat er een geluksstof (Serotonine) wordt aangemaakt en dit is direct als olie in uw motor.

 

Begin de dag met een vraag

Waar doe ik het voor? Wat is er belangrijk in mijn leven? Wat wil ik vandaag bereiken? Uw onderbewustzijn gaat er mee aan de slag om dat dan ook daadwerkelijk te bereiken.

 

Visualiseer uw doel

Probeer datgene wat u echt wilt bereiken voor u te zien. Denk na over beelden en gevoelens die bij dat succesverhaal horen. Dit zorgt ervoor dat u gemotiveerder raakt. U heeft een beeld van waar u naar toe gaat.

 

Motivatie visualiseren jobcoach

Motivatie visualiseren jobcoach

 

Neem ook eens de tijd voor een beloning

U mag best eens de tijd nemen voor uzelf om te genieten van een succes. Dit is namelijk heel erg belangrijk. Het is niet alleen belangrijk om het resultaat te vieren, maar ook uw inzet. De weg naar een resultaat is net zo van belang als het eindresultaat.

 

Maak er wat leuks van

Heb plezier in wat u doet. Er is af en toe tijd voor een babbel of een goede grap. Het werk hoeft niet altijd saai te zijn. Op het moment dat u plezier heeft in wat u doet, stapt u ‘s morgens een stuk makkelijker en gemotiveerder uit bed.

 

Motivatie plezier loopbaanbegeleiding

Motivatie plezier loopbaanbegeleiding

 

Doe net alsof

Het is mogelijk dat u tijdens uw werkdag een gebrek aan motivatie ervaart. Blijf vertrouwen uitstralen naar uw omgeving. Doe net alsof u alles onder controle heeft en dat er helemaal niets is dat u uit balans kan brengen. Blijf met uw borst vooruit lopen. Uw lichaam en geest zullen elkaar op deze manier beïnvloeden.  

 

De mislukkingen, wat doen we daarmee?

Ga niet zo treuren om een mislukking, maar probeer op een leuke wijze jezelf uit te dagen en antwoord te zoeken op de vraag: “Wat kan ik de volgende keren beter doen?” Het is geen falen, het zijn alleen maar leermomenten.

 

Heeft u nog wat toe te voegen aan deze zelfmotivatietips? Bent u recentelijk een stuk gemotiveerder geraakt en heeft u de gouden tip? Heeft u uw tegenzin omgebogen naar goede motivatie?

 

Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.

Geen motivatie om naar uw werk te gaan? Zo motiveert u uzelf. 5.00/5 (100.00%) 3 votes
Deel met uw netwerk