Deel met uw netwerk

 

Een stressvrije werkplek richt u zo in! Start met ontspannen werken.

 

Bevindt u zich tijdens uw job continu in een onrustige omgeving? En zorgt dit voor stress tijdens uw werk? Wij voorzien u van een aantal nuttige tips, zodat u uw werkomgeving zo kunt inrichten dat u stressvrij verder werkt aan al uw projecten. U wordt niet langer gek van uw hardpratende collega, of de stapel werk op uw bureau. Samen met u nemen wij de juiste stappen richting een stressvrije werkplek. Voorkom een depressie. Een ontspannen werkplek krijgt u zo:

 

Maak uw werkplek persoonlijker

Verzamel enkele persoonlijke spullen om uw werkplek mee op te fleuren. In veel gevallen zijn dat foto’s van momenten die u dierbaar zijn, of misschien wel een tekening van uw kinderen. U creëert een veilig en vertrouwd gevoel wanneer u uw werkplek persoonlijker maakt.  

 

Plaats enkele planten in uw kantoor

Het gebruik van planten in uw kantoor biedt u een groot aantal voordelen. Naast het feit dat er wordt beweerd dat planten goed zijn voor uw creativiteit en productiviteit, zorgen planten er ook voor dat de lucht van een betere kwaliteit is. Uit onderzoek blijkt ook dat planten helpen om stress te voorkomen. Daarnaast staat het natuurlijk ook erg gezellig!

 

stressvrije werkplek loopbaan begeleiding

stressvrije werkplek loopbaan begeleiding

 

Let op het kleurengebruik in uw kantoor

Een verkeerde kleur kan onbewust stress veroorzaken bij u. Op het moment dat het mogelijk is, experimenteer dan eens met kleuren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de kleuren blauw en groen. Deze kleuren zorgen over het algemeen voor een rustgevende werking. Geel is bijvoorbeeld een kleur die u zal activeren en aanzetten tot werken. Probeer eens wat uit en voorkom een werkplek die kan leiden tot een depressie. U bent niet steeds in de mogelijkheid om de kleuren van uw muren te veranderen maar u kan wel werken met kleuraccenten zoals het plaatsen van een groene vaas, een blauwe kader of zelfs een kleurrijk boeket bloemen.

 

Ruim uw bureau op

Het is verstandig om iedere dag, voordat u het kantoor verlaat, uw bureau even op te ruimen. Een propvol bureau zorgt bij veel mensen voor een onrustig gevoel. Een leeg bureau daarentegen geeft u de volgende ochtend weer de frisse start die u nodig heeft. Dit geldt niet alleen voor uw bureau, maar ook voor uw mailbox.

 

Loopbaancoach proper bureau

Loopbaancoach proper bureau

 

Houd de omstandigheden in de gaten

Zet een rustig muziekje aan, zorg voor ontspannen verlichting en zet zo nu en dan eens een raam open. Op deze manier krijgt u frisse lucht en de rustige achtergrondgeluiden werken rustgevend. Alle bovengenoemde omstandigheden zijn omstandigheden in uw directe werkomgeving waar u invloed op heeft. Bent u niet in de mogelijkheid om een raam open te zetten? Neem 15 minuten pauze en ga buiten een wandeling maken.

 

De juiste werkhouding

Staat uw bureau op de juiste hoogte afgesteld? Is uw stoel wel goed ingesteld? Hoe is het met de lichtinval op uw kantoor? Controleer al dit soort aspecten aan uw houding en zorg ervoor dat u de volgende dag weer ontspannen naar het kantoor kan gaan. De juiste werkhouding kan stress voorkomen.

 

Coach loopbaan werkhouding werkplek

Coach loopbaan werkhouding werkplek

 

 

Ademhalingsoefening

Doe ook eens een ademhalingsoefening als u op uw stoel zit. Daar is een perfecte buikademhalingstechniek voor. Hiermee komt u volledig tot rust en zorg u voor een rustmoment tijdens een drukke werkdag. De ademhalingstechniek voert u als volgt uit:

 

  • Ga comfortabel in uw stoel zitten
  • Adem diep in door uw neus en laat vervolgens uw buik uitzetten, groter worden.
  • De volgende stap is dat u uw adem 3 seconden inhoudt.
  • Adem daarna rustig via de mond. Doe dit langer dan u heeft ingeademd.
  • Doe deze oefening 10 keer achter elkaar.

 

Heeft u een speciaal element in uw kantoor staan wat u helemaal tot rust brengt? Of heeft u nog een gouden tip om stress te voorkomen? 

 

Deel dit dan met ons door uw reactie in onderstaand formulier te plaatsen. Loopbaanbegeleiding helpt u ook verder!

 

Een stressvrije werkplek richt u zo in! Start met ontspannen werken. 5.00/5 (100.00%) 1 vote
Deel met uw netwerk