Deel met uw netwerk

De 5 grote voordelen van een burn-out of stressaanval.

 

Het kan zomaar gebeuren dat het u allemaal teveel wordt. U heeft nauwelijks nog energie en u voelt zich uitgeblust en volledig opgebrand. Dan weet u dat het zover is, u heeft een (naderende) burn-out. In eerste instantie denkt u wellicht dat dit alleen maar negatieve gevolgen heeft, maar dit hoeft niet zo te zijn. Het levert namelijk ook een aantal voordelen op. Dit klinkt u misschien wat vreemd in de oren, maar het is toch echt zo. Indien u een goede coaching volgt kan u leren omgaan met stress en voordelen halen uit uw burn-out.

 

U leert ‘Nee’ te zeggen

Waarschijnlijk was u nooit in staat om dit woord uit uw mond te krijgen, maar vanaf dit punt zal u dit leren. Doordat u ‘Nee’ leert zeggen geeft u aan dat u over een bepaalde mate van assertiviteit beschikt. Daarbij komt ook nog eens dat u hierdoor uw werkdruk onder controle kan houden. U bent de baas over uw eigen tijd.

 

U leert goed te zorgen voor uw lichaam

U heeft naar alle waarschijnlijkheid alle fysieke verschijnselen genegeerd en er geen aandacht aan geschonken. Verschijnselen als buikpijn, duizeligheid, vermoeidheid, pijn aan uw hoofd,… komen tijdens een periode van stress regelmatig voor, maar u besluit het te negeren. Tijdens een periode van heftige stress of een burn-out leert u te luisteren naar uw lichaam en goed voor uzelf te zorgen.

 

Burn-out leer te zorgen voor uw lichaam

Burn-out leer te zorgen voor uw lichaam

 

U leert uzelf beter te beschermen

Het is zo dat u tijdens en na een periode van stress of een burn-out, u beter leert te zorgen voor uzelf. U neemt veel bewuster beslissingen op het gebied van voeding, beweging, rust,… U gaat eerder een stuk hardlopen of fietsen in plaats van op uw zetel te zitten met een zak chips.

 

U leert te bepalen wat u energie kost en wat u energie geeft

Er spelen een hele hoop dingen in uw leven. Wat geeft u energie? En wat kost u energie? Wat brengt u tot rust ? U leert opnieuw prioriteiten te stellen. Op deze manier maakt u een nieuwe balans op. U zorgt ervoor dat u de energienemers verwijdert en de rust – energiegevers koestert. Het opmaken van een nieuwe balans zorgt ervoor dat u een verbeterde energiehuishouding heeft. Omgaan met uw vernieuwde energiehuishouding levert u een positievere instelling op.

 

Stress energiegevers job coaching

Stress energiegevers job coaching

 

U realiseert zich dat u degene bent die het stuur in handen heeft.

En dit betekent een grote persoonlijke groei. Door al deze leermomenten en nieuwe inzichten heeft u een enorme groei doorgemaakt als persoon. Deze persoonlijke ontwikkeling zorgt ervoor dat u een 2.0 versie wordt van uzelf. Helaas is er voor u een stressaanval of een burn-out aan vooraf gegaan, maar op het moment dat u dit accepteert, komt u na burnout er beter uit dan ooit!

 

Heeft u zelf ook een positief leermoment uit een burn-out meegenomen? Of kent u iemand die na burnout een stuk beter eruit is gekomen? Loopbaanbegeleiding helpt u verder!

 

Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.  

 

De 5 grote voordelen van een burn-out of stressaanval. 5.00/5 (100.00%) 1 vote
Deel met uw netwerk