Deel met uw netwerk

7 pakkende openingszinnen voor een goede motivatiebrief.

 

Het schrijven van motivatiebrieven is een manier om u te onderscheiden van andere sollicitanten. U bent in staat de aandacht naar u toe te trekken. Direct aan het begin van een motivatiebrief krijgt u de kans om het verschil te maken. Maar hoe doet u dat? Hoe schrijft u een pakkende openingszin voor een goede motivatiebrief? Er is geen sprake van één juiste manier, maar er zijn wel een aantal mogelijkheden die u kunt gebruiken voor een goed begin van uw brief. De aandacht trekken doet u zo:

 

  1. Schrijf wat u dacht

U kan beginnen met te vertellen wat u ervaarde of dacht toen u de vacature voor de eerste keer las.

Voorbeeld: Ik kwam uw vacature tegen op (kies uw website) en dacht direct: “Ik ben de persoon voor deze positie. Ik zal meteen toelichten waarom ik dat denk.”

 

  1. Een vraag stellen

Wanneer u een vraag stelt aan de lezer trekt u vrijwel direct de aandacht naar u toe. U moet uiteraard wel een vraag stellen die in uw voordeel is.

Voorbeeld: Heeft u wel eens gedacht aan een secretaresse met meer dan 15 jaar ervaring?

 

Begeleiding loopbaan pakkende motivatiebrief

Begeleiding loopbaan pakkende motivatiebrief

 

  1. Prikkelende uitspraak

Een uitspraak die prikkelt en in de tegenwoordige tijd wordt geformuleerd, is een goede manier om een motivatiebrief mee te openen.

Voorbeeld: Tegenwoordig heeft iedereen het steeds drukker, daarom is het moeilijk om iemands aandacht te pakken. Gelukkig dat ik uw aandacht even heb, want ik wil graag bij u solliciteren naar de functie van ´Marketing en PR medewerker´.

 

  1. Actie

Dit is het beschrijven van een actie die u onlangs heeft uitgevoerd, en waarmee u de link legt met de beschikbare vacature.

Voorbeeld: Toen ik een vestiging van Ucare had bezocht, en mocht proeven van de goede sfeer die daar heerst, dacht ik: “Waarom probeer ik niet eens te solliciteren als loopbaanbegeleider.”

 

Loopbaan begeleiding tijd voor actie

Loopbaan begeleiding tijd voor actie

 

  1. Actualiteit

Het gebruiken van recent nieuws is altijd een goede binnenkomer. Het moet natuurlijk wel betrekking hebben op de functie waar u naar solliciteert.

Voorbeeld: Het wordt voor een organisatie steeds lastiger om vrijwilligers te vinden. Toch heb ik er altijd geloof in dat genoeg vastberadenheid en de juiste ´tone-of-voice’ er voldoende mensen zijn die ons willen helpen het doel te bereiken. Daarom solliciteer ik graag naar de functie van medewerker PR & Communicatie binnen uw organisatie.  

 

  1. Laat eens een naam vallen

Kent u toevallig iemand die al werkt bij het bedrijf? Of kent u een persoon die als vooraanstaand wordt beschouwd binnen de desbetreffende sector? Laat dan een keer die naam vallen. Let op dat u dit niet te overdreven doet, maar juist op bescheiden wijze.

Voorbeeld: De heer de Groot, directeur van de Vrije Universiteit Brussel, vertelde mij over de beschikbare vacature van (de functie waar u naar solliciteert) binnen uw organisatie.

 

  1. Sleutelwoorden

Op het moment dat u sleutelwoorden gebruikt, gaan er deuren voor u open. Een sleutelwoord laat zien dat u zich heeft verdiept in het bedrijf en dat u zich betrokken voelt bij de organisatie.

Voorbeeld: Zowel mijn verbale als non-verbale communicatievaardigheden zorgen ervoor dat mijn gevoel voor public relations al meer dan 15 jaar zichtbaar is binnen de huidige markt. Tevens ben ik zeer bedreven in social media, leidinggeven en contact houden met interne en externe opdrachtgevers. De combinatie van de bovenstaande vaardigheden zorgt ervoor dat ik mezelf een goede kandidaat acht voor de functie van PR manager.

 

Jobcoach de sleutel tot goede motivatiebrief

Jobcoach de sleutel tot goede motivatiebrief

 

Beschikt over het geheim van een goede openingszin? Of heeft u een ervaring met een slechte openingszin?

 

Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.

 

7 pakkende openingszinnen voor een goede motivatiebrief. 5.00/5 (100.00%) 1 vote
Deel met uw netwerk