Deel met uw netwerk

7  Manieren om Stress te Overwinnen

 

Merkt u dat u de laatste tijd nergens meer van kan genieten? Bent u moe en heeft u nergens meer zin in? Dan is het mogelijk dat de stress de overhand krijgt. U moet daarom een manier vinden om tot rust te komen en de rust te kunnen bewaren. Ontdek hier de 7 manieren om uw stress te overwinnen.

 

  1. Momenten van stilte op uw dag

 

U ontvangt de hele dag door ontzettend veel informatie. Is het niet van een collega, dan is het wel via Social Media, televisie, kranten,… Een overvloed aan informatie kan slecht zijn voor de invloed van stress en u raakt uit balans. Zorg er daarom voor dat er tijd overblijft voor uzelf.

 

  1. Laat uw gedachten even verdwijnen

 

Zorg ervoor dat u zich even kan afzonderen van de drukte. Zorg er vervolgens voor dat u niet kan worden lastig gevallen door de buitenwereld. Zet uw computer uit, of uw telefoon op stil. Doe uw ogen dicht, adem diep in en laat uw gedachten rustig verdwijnen.

 

Stress overwinnen gedachten verdwijnen job coach

Stress overwinnen gedachten verdwijnen job coach

 

  1. Doe iets wat u leuk vindt

 

Zoek iets waar u zich helemaal in kunt verdiepen en misschien wel in kwijt kunt raken. Dit geeft uw lichaam en hersenen rust, waardoor u even helemaal kunt herstellen. Dat kan van alles zijn: van autorijden tot tekenen en van vogels kijken tot koken.

 

Daarnaast is sporten ook een medicijn om van uw stress af te komen. U gaat beter slapen en u gaat er mentaal op vooruit.

 

  1. Slecht nieuws; liever niet

 

Alleen maar slecht nieuws is slecht voor ons lichaam. Probeer de krant een week weg te leggen en mis het nieuws op televisie voor een week.

 

  1. Een fijne massage op zijn tijd

 

Af en toe een korte massage doet wonderen. Het zorgt voor een lagere hartslag en bloeddruk. Daarnaast worden de spieren soepeler en raakt u wat emotionele spanning kwijt.

 

Stress overwinnen massage loopbaan coach

Stress overwinnen massage loopbaan coach

 

  1. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

 

Zorg ervoor dat u voldoende lacht. Lukt dit niet uit uzelf? Ga dan op zoek naar een leuke komedie of zoek op Youtube een aantal grappige video’s. Uit onderzoek van de universiteit Utrecht blijkt dat lachen voor minder stress zorgt en uw spieren versoepelt.

 

  1. Ga naar buiten voor een wandeling

 

Naast het feit dat wandelen zorgt voor beweging is het ook erg goed om stress te verminderen. Uit onderzoek van het Karolinska Institute in Stockholm blijkt dat wandelen de doorstroom van het stresshormoon ‘kynurenine’ naar de hersenen voorkomt, de spieren versoepelt en bezorgdheid vermindert. Probeer tijdens het wandelen rustig door de neus in te ademen en uit via de mond.

 

Heeft u interessante ideeën over de juiste wijze om stress te verminderen? Of heeft u een unieke oplossing om stress te verminderen?

 

Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.

7 Manieren om Stress te Overwinnen 5.00/5 (100.00%) 4 votes
Deel met uw netwerk