Deel met uw netwerk

 

Zo bewaakt u de balans tussen uw privéleven en uw werksituatie!

 

U heeft het tegenwoordig steeds drukker. Alles gaat sneller en ook uw job gaat maar door en door. Vraagt u zich af of u wel genoeg tijd met uw gezin en familie doorbrengt? Heeft u wel een goede balans tussen uw werksituatie en uw privéleven? Heeft u het gevoel de balans te verliezen? Wij begrijpen dit heel goed. Uw werk en gezin combineren is een vak apart. Wij bezorgen u een uitstekend stappenplan dat u inzicht geeft in de stappen die u kunt nemen om de perfecte balans te bereiken.

 

Stap 1: Bepaal voor uzelf de grens tussen uw privéleven en uw werksituatie.

Zorg ervoor dat u mails, telefoons en berichtjes gecontroleerd ontvangt tijdens de momenten die voor u passen. Zet uw gsm tijdig af en beperk het checken van uw mails tot de kantooruren.

 

Balans thuis ontspannen

Balans thuis ontspannen

 

Stap 2: Praat erover met uw baas of een collega.

Op het moment dat u aangeeft bij uw leidinggevende waar de knelpunten zitten, dan zal hij of zij meedenken met u. Wat zijn de oplossingen? Misschien is het mogelijk dat u 1 dag per week van thuis uit werkt? Of misschien is er wel een ander filiaal bij u in de buurt?

 

Ook collega’s kunnen u verder helpen om de balans werk en privé te herstellen. Vraag een keer aan uw collega hoe hij of zij het gezin en werk combineren. Bespreek dit met een collega die u vertrouwt. Enkele eenvoudige tips kunnen u al op het juiste spoor zetten.

 

Stap 3: Geef ook dingen uit handen.

Er zijn bewust of onbewust heel wat taken van uw werk die u kan uitbesteden. Het uitbesteden van taken zorgt ervoor dat de balans werk en gezin combineren makkelijker wordt. Ga eens goed na welke taken uw partner of uw collega ook kan doen. Dit zorgt voor minder stress in uw leven en zorgt ervoor dat u meer ruimte in uw agenda krijgt.  

Loopbaanbegeleiding dingen uit handen

Loopbaanbegeleiding dingen uit handen

 

Stap 4: Stel prioriteiten

Ga na wat voor u belangrijk is en welke zaken er van ondergeschikt belang zijn. Dingen die minder belangrijk zijn of kunnen worden uitbesteed, moeten direct van uw lijst worden gehaald. Heeft u het overzicht niet en kan u niet kiezen? Begin dan eerst met het noteren van zaken in uw werk- en privéleven die u nooit zou willen missen.

 

Stap 5: Breng een vaste structuur aan.

Op het moment dat u geen overzicht heeft en dat u teveel dingen tegelijkertijd moet doen, dan is het moeilijk een juiste balans tussen uw werk en gezin te behouden. Breng een vaste structuur aan, als het ware een weekmenu. De structuur geeft u overzicht en rust. Plan uw weekmenu ook niet helemaal en houd voldoende ruimte om te sporten of iets anders wat u energie geeft.

 

Heeft u behoefte aan tips van een loopbaanbegeleider? Of heeft u onlangs een stap genomen waardoor uw balans werk en gezin combineren verbeterde? Loopbaanbegeleiding brengt u stappen verder.

 

Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.

 

Zo bewaakt u de balans tussen uw privéleven en uw werksituatie! 5.00/5 (100.00%) 1 vote
Deel met uw netwerk