Deel met uw netwerk

 

Wat is uw doel, uw pure passie? Doorloop dit gouden stappenplan.

 

De ene persoon weet vanaf zijn of haar jonge jaren welke job hij/zij later wil. De ander twijfelt tot op de dag van vandaag. Zij zijn constant aan het twijfelen en continu bezig met het zoeken naar een antwoord op de vraag: “Wat wil ik nu eigenlijk echt doen?” Het is mogelijk om een antwoord te vinden op deze vraag. Het lijkt in eerste instantie een heel ingewikkeld proces, maar dat valt mee. Wij helpen u verder door het opstellen van het volgende stappenplan:

 

Stap 1: Ga voor uzelf na wat uw doel is, of waar uw pure passie ligt!

 

Dit klinkt in eerste instantie misschien wat vreemd, maar er ligt wel degelijk een diepere betekenis achter deze opmerking. Het is namelijk zo dat veel mensen geen keuzes durven te maken of beslissingen nemen, uit angst voor de omgeving. Vragen als: “Maar wat vinden mijn ouders ervan?”, “Wat wil mijn omgeving?” en “Wat zullen mijn vrienden ervan vinden?” Deze vragen schieten door uw hoofd en dit is volkomen logisch. Op het moment dat u zoekt naar een verandering in uw leven, kan het natuurlijk ook zo zijn dat er personen in uw directe omgeving zijn die dat niet prettig vinden.

 

Het belangrijkste aan deze stap is dat u besluit dat het om u gaat en dat u eerlijk bent naar uw eigen persoon. Pas als u dit heeft besloten kunt u echt gaan ontdekken wat uw pure passie is.

 

loopbaanbegeleiding doel

loopbaanbegeleiding doel

 

Stap 2: Wat zijn jouw belemmeringen?

 

U heeft besloten om er vol voor te gaan. Een vraag als “Wat wil mijn omgeving?”, speelt geen rol meer. Een drempel die wij vaak tegenkomen, is de negatieve gedachtespiraal. Het kan gebeuren dat u snel gaat denken: “Waar ben ik aan begonnen?”, of “Het gaat me nooit lukken.” Dit zijn belemmeringen richting uw doelen. Samen met u gaan we kijken naar de juiste wijze om dit soort vragen te beantwoorden en weg te werken. De belangrijkste vraag tijdens deze stap is:

 

“Wat levert het mij op dat ik nog niet hebt ontdekt wat mijn doel of pure passie is?”

 

Loopbaan coach training

Loopbaan coach training

 

Stap 3: Zijn er nog obstakels of tekortkomingen?

Wellicht is dit lastig om toe te geven, maar het kan zijn dat er nog een obstakel op uw weg richting uw doel ligt. Wat is dit obstakel? Beschikt u niet over de juiste vakkennis en is omscholing de juiste oplossing? Weet u niet waar u moet beginnen? Heeft u de tijd niet om er werk van te maken?

 

Het is belangrijk te  weten waar uw tekortkomingen liggen, al is het nog belangrijker te weten waar uw sterktes, passies en talenten liggen. De passie van Ucare is aan de hand van het sterkte-denken en de Positieve Psychologie te gaan kijken waar u echt warm van wordt!

 

Coach loopbaanbegeleiding obstakel

Coach loopbaanbegeleiding obstakel

 

Stap 4: Realiseer u dat het belangrijk is om te ontdekken wat u wilt.

Stel daarom ook prioriteiten. Er zijn in uw omgeving ongetwijfeld andere zaken die uw aandacht vragen en energie van u eisen. Hierdoor wordt uw zicht belemmerd en kan uw doel uit het zicht verdwijnen. Door prioriteiten te stellen blijft u een helder zicht behouden en is het duidelijk waar u naartoe werkt.

 

Stap 5: Ga aan de slag met uw hulpmiddelen.

Nu het zicht helder is en u het juiste doel voor ogen heeft, gaat u aan de slag met uw hulpmiddelen. De volgende oefeningen en vragen kunnen u hierbij helpen:

 

> Wat kost u energie en wat geeft u energie? Bedenk ook de reden waarom het u energie geeft of waarom het u energie kost. Ga hier actief mee aan de slag en noteer het allemaal in een schriftje.

> Wat zijn uw behoeften? Ontdek al uw behoeften als honger, dorst, slaap, sporten, een gesprek met een vriend(in),… Zo krijgt u een compleet beeld van waar uw behoefte aan heeft en kunnen we samen met u kijken naar een structuur.

> Probeer actief na te blijven denken over wat uw pure passie en doel is.

 

Heeft u onlangs een stap genomen waardoor u heeft ontdekt wat uw doel is? Deel dit dan met ons door uw reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.

 

Wij hopen u zo een eindje op weg te hebben geholpen. Op het moment dat u nog meer vragen of opmerkingen heeft, kan u altijd contact opnemen met een loopbaanbegeleider. Loopbaanbegeleiding helpt u verder!

 

Wat is uw doel, uw pure passie? Doorloop dit gouden stappenplan. 5.00/5 (100.00%) 1 vote
Deel met uw netwerk