Deel met uw netwerk

Kosten loopbaancoach zijn lager dan ooit – bent u al benieuwd?

 

Bent u nieuwsgierig naar de voordelige tarieven voor loopbaanbegeleiding? Het is namelijk zo dat u via de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) voordelige loopbaancheques te bestellen. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor loopbaanbegeleiding bij een erkend loopbaancentrum.

 

U heeft al 2 loopbaancheques voor slechts € 80,-. Met deze twee loopbaancheques heeft u recht op 8 uur loopbaanbegeleiding bij een erkend loopbaancentrum, en dat is Ucare. De kosten loopbaancoach zijn lager dan ooit.

 

Kosten loopbaancoaching

Kosten loopbaancoaching

 

Allereerst, voldoet u aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de loopbaancheques? U heeft recht op loopbaanbegeleiding als u op het ogenblik van uw aanvraag aan deze 3 voorwaarden voldoet:

 

Voorwaarde 1: U bent minimum 1 jaar (deeltijds of voltijds) aan het werk als werknemer of zelfstandige.

 

Voorwaarde 2: U heeft de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd.

 

Voorwaarde 3: U woont in Vlaanderen.

 

Woont u niet in Vlaanderen?

Dan heeft u onder bepaalde voorwaarden toch recht op loopbaanbegeleiding. Neem contact op met Ucare en wij helpen u graag verder.

Woont u in een ander land dan België dat tot de EU of EER behoort?

Dan heeft u recht op loopbaanbegeleiding als u in Vlaanderen of Brussel werkt.

Woont u in Wallonië?

Dan heeft u recht op loopbaanbegeleiding als u:

> ​​in Vlaanderen of Brussel werkt

én

> als u verhuisd bent vanuit een ander land dat tot de EU of EER behoort.

Woont u als Belg in Wallonië en werkt u in Vlaanderen of Brussel?

Dan heeft u géén recht op loopbaanbegeleiding. Wallonië is immers een deelstaat en geen ander land dat tot de EU of EER behoort. De Vlaamse Gemeenschap is niet bevoegd om regelgeving uit te schrijven voor inwoners van Wallonië.

De cheques levert u in bij een erkend loopbaancentrum en dat zijn wij!

 

Zit u in uw opzegtermijn?

Het is voor u mogelijk om tijdens uw opzegtermijn een cheque aan te vragen. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt is het niet meer mogelijk om een job cheque aan te vragen, omdat u dan werkloos bent. Tevens heeft u recht op loopbaancheques tijdens uw periode van verbrekingsvergoeding.

Bent u leerkracht en is uw contract verlopen?

Dan heeft u alsnog recht op loopbaancheques onder de voorwaarde dat u afgelopen schooljaar heeft gewerkt van 1 september tot en met 30 juni. Doet u tijdens de maanden juli en augustus een aanvraag, dan kan uw aanvraag onterecht geweigerd worden. Is dit het geval? Neem dan Contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Heeft u toestemming van uw werkgever nodig om loopbaancheques te bestellen?

Nee. U bestelt zelf de loopbaan cheques. Uw werkgever wordt niet beetrokken bij uw loopbaantraject. Er is geen terugkoppeling naar uw werkgever via VDAB of via Ucare. Wij gaan vertrouwelijk met uw traject om en zullen nooit gegevens aan derden verspreiden.

Voldoet u niet aan bovengenoemde voorwaarden?

Geen probleem. Maak een afspraak bij een van onze Locaties. Wij bieden u een gratis kennismakingsgesprek aan. Tijdens het gratis kennismakingsgesprek overlegt u met uw begeleider wat de mogelijkheden zijn voor loopbaanbegeleiding. Samen komen wij er uit!

 

Voldoet u aan de voorwaarden om de loopbaancheques te bestellen? Dat is mooi. De loopbaancheques bestellen is heel eenvoudig. Het enige dat u moet doen is de volgende stappen volgen:

 

Indien u reeds bent geregistreerd bij VDAB start u bij stap 5.

 

Kosten coach loopbaan

Kosten coach loopbaan

 

STAP 1

U bent in staat een keuze te maken tussen twee verschillende loopbaantrajecten:

 

> De eerste cheque staat voor 4 uur professionele loopbaanbegeleiding en is via de VDAB te verkrijgen voor slechts € 40,-.

> De tweede cheque voor 4 extra uren bestelt u nadat u de eerste 4 uur begeleiding heeft voltooid. Met de tweede loopbaancheque ontvangt u nog eens 4 uur loopbaanbegeleiding.

 

Iedere 6 jaar heeft u recht op een loopbaanbegeleidingstraject van 8 uur (twee loopbaancheques).

 

STAP 2

Ga naar de website van de VDAB (www.vdab.be/loopbaanbegeleiding) en kies het tabblad ‘Mijn loopbaan’. Klik daarna op ‘Start registratie’ (enkel indien u nog niet bent geregistreerd bij de VDAB).

 

STAP 3

Nu bent u op een pagina waar u gevraagd wordt enkele gegevens in te vullen. Let op: u heeft de mogelijkheid om onderaan te kiezen voor een inschrijving als ‘werkzoekende’. Vink het hokje aan dat voor u toepasselijk is. Klik daarna op ‘Volgende’.

 

STAP 4

Er wordt aan u gevraagd alle informatie betreffende uw talenkennis en studies in te vullen. Daarna komt er een scherm met een privacy-clausule. Vink dit aan en klik vervolgens op ‘Bevestig’. Nu is uw dossier aangemaakt.

 

Vanaf dit moment bent u in staat gebruik te maken van uw persoonlijke ruimte op de site van de VDAB. Op deze plek past u uw gegevens aan, plaatst u uw cv en beschikt u over nog veel meer opties.

 

STAP 5

U bent ingelogd? Vraag dan nu de loopbaancheques aan. Klik in de rechterkolom op ‘Aanvraag

loopbaancheques’.

 

STAP 6

Klik uw keuzevakje aan bij ‘Ik ben akkoord met onderstaande voorwaarden’. Vervolgens klikt u op ‘Bestel loopbaancheques’.

 

STAP 7

U ziet nu een scherm waarin de bevestiging van uw bestelling overzichtelijk wordt weergegeven. U heeft de mogelijkheid om te klikken op details. Hier volgt u hoe de bestelling verder wordt afgehandeld.

 

STAP 8

U ontvangt een uitnodiging van de firma Edenred om de loopbaancheques te betalen. Firma Edenred is de firma die de loopbaancheques uitgeeft.

 

STAP 9

U ontvangt de cheques via post of mail van de firma Edenred.

 

STAP 10

Schrijf u hier in voor een gratis kennismakingsgesprek bij Ucare.

 

U heeft ook de mogelijkheid om de loopbaancheques telefonisch te bestellen. Bel dan naar VDAB op het gratis telefoonnummer 0800 30 700. Een medewerker van VDAB neemt alle tijd voor u om de benodigde gegevens netjes in te vullen. Daarom is het van belang dat u uw persoonsgegevens bij de hand houdt. VDAB is elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 08.00 tot 19.00 uur.

 

Heeft u nog handige tips voor het aanvragen van de loopbaancheques? Of heeft u juist vragen over het gebruik van de loopbaancheques?

 

Plaats dan uw reactie of vraagstuk in het onderstaande formulier.

 

Kosten loopbaancoach zijn lager dan ooit – bent u al benieuwd? 5.00/5 (100.00%) 1 vote
Deel met uw netwerk