Deel met uw netwerk

Van loononderhandeling naar loonsverhoging? Zo doet u dat!

 

Begint u aan een nieuwe job? Of bent u al jarenlang werkzaam zonder dat u meer bent gaan verdienen? Onderhandelen over loon is een vakbekwaamheid die niet iedereen beheerst. UCARE geeft u graag een aantal tips voor een geslaagde loononderhandeling.

 

Laat u inspireren door 4 essentiële loononderhandelingstips

 

Tip 1. Een goede voorbereiding is het halve werk
Loononderhandeling is geen kinderspel. Het is belangrijk om u van tevoren grondig voor te bereiden op het gesprek.

Loon berekenen
Het is ten eerste slim om meer te weten over het loon van werknemers in gelijksoortige functies. Vergelijk uw (toekomstige) salaris met het salaris van vakgenoten.

Zo schetst u een realistisch beeld van het gemiddelde loon voor uw functie:
-Bekijk wat er in personeelsadvertenties als loonindicatie gegeven wordt
-Bestudeer de CAO voor uw sector
-Vraag eens na bij familie of vrienden
-Neem contact op met een sector- of vakvereniging
-Neem een kijkje op de volgende website: www.loonwijzer.be

 

Loononderhandeling loonsverhoging

Loononderhandeling loonsverhoging

 

Tactiek bedenken
Denk ten tweede alvast na over een tactiek op het gebied van loononderhandeling. Denkt u dat uw werkgever niet direct overstag gaat? Bedenk dan voor ieder argument dat hij kan inbrengen alvast een tegenargument. Voorbeeld:

Werkgever: “We moeten helaas bezuinigen.”

Werknemer: “Dat is spijtig. Ik kan wel aantonen dat mijn werkzaamheden het bedrijf meer hebben opgeleverd dan dat ze gekost hebben.”

Op deze manier toont u uw waarde aan voor het bedrijf en legt u de nadruk op het belang van de werkgever.

 

Tip 2. Vraag een loononderhandelingsgesprek aan op een geschikt moment
Vindt u het lastig om een gesprek te beginnen met uw (potentiële) werkgever over uw loon? Meer loon vragen is moeilijk, maar niet geschoten is altijd mis. Uw werkgever zal zelden uit zichzelf met een loonsverhoging komen. Onderhandelen over loon start met een initiatief van uw kant.

Geschikte momenten
Zoekt u een geschikt moment voor loononderhandeling? Onderhandelen over loon is mogelijk tijdens een loopbaangesprek of functioneringsgesprek of op een ander geschikt moment.

Heeft uw werkgever u verrast met een mooi compliment? Dan is dat een goede aanleiding om een loononderhandeling te starten.

Is er net iemand ontslagen in verband met bezuinigingen? Dan is dat een reden om nog even te wachten met het onderhandelen over loon.

 

Loononderhandeling timing

Loononderhandeling timing

 

Tip 3. Kom met een concreet voorstel en sterke argumenten
Wanneer het gesprek voorbereid en aangevraagd is, is het tijd voor het echte werk. De volgende loononderhandelingstips past u toe tijdens het onderhandelen over loon.

Kom zelf met een concreet en reëel voorstel
Zet niet te hoog in tijdens uw loononderhandeling. Dit wordt niet altijd op prijs gesteld en kan arrogant overkomen. Bepaal voor uzelf wel een grens waar u niet onder wilt zitten.

Kom altijd met concrete bedragen of percentages. Aangeven dat u 15% meer wilt verdienen, komt beter over dan aangeven dat u ‘meer’ wilt verdienen.

Gebruik een paar sterke argumenten
Waarom verdient u opslag of een bepaald loon? Dat is een vraag die in de meeste gevallen aan de orde komt tijdens loononderhandelingen. Kom niet met een waslijst met redenen aanzetten. Een paar sterke argumenten waarom u meer loon verdient, helpen u wel. Laat zien dat u onmisbaar bent voor de job en veel in uw mars heeft. Toon interesse in de tegenargumenten van uw werkgever.

Wees zelfverzekerd
Zorg dat u een zelfverzekerde indruk maakt. Blijf uw werkgever tijdens het onderhandelen over loon voortdurend aankijken en laat u niet ontmoedigen door tegenargumenten.

 

Loononderhandeling beargumenteren

Loononderhandeling beargumenteren

 

Tip 4. Rond de loononderhandeling op een prettige manier af
Bent u er samen met uw werkgever uitgekomen? Hebben de loononderhandelingstips tot loonsverhoging geleid? Het is belangrijk om de loononderhandelingen op een nette manier af te ronden. Dit doet u door de gemaakte afspraken nog een keer kort door te spreken en deze te noteren.

Komt u er niet uit? Maak dan een nieuwe afspraak met uw werkgever. Hierdoor geeft u uzelf tijd om naar nieuwe argumenten te zoeken en een andere oplossing aan te dragen. Heeft u bijvoorbeeld al aan extralegale voordelen, zoals een bedrijfswagen, gsm of bonus gedacht?

 

Twijfelt u over uw vaardigheden op het gebied van loononderhandeling? Neem dan contact op met Ucare voor loopbaanbegeleiding.

 

Heeft u zelf nog aanvullende loononderhandeling tips? Plaats uw reactie in het onderstaande formulier.

Van loononderhandeling naar loonsverhoging? Zo doet u dat! 5.00/5 (100.00%) 2 votes
Deel met uw netwerk