Deel met uw netwerk

Jobbegeleiding met de loopbaancheques levert u dit op.

 

Jobbegeleiding van Ucare In 2013 besloot de Vlaamse overheid u en vele anderen een handje te helpen met een zoektocht naar antwoorden op  uw loopbaanvragen. Ze besloten Loopbaancheques beschikbaar te stellen. Op deze manier kan u actiever nadenken over uw loopbaan en uw toekomst. Met de loopbaancheques ontvangt u voordelige loopbaanbegeleiding. Deze voordelige loopbaancheques verstrekt de Vlaamse overheid via de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB).

 

Maar wat zijn nu de voordelen van de loopbaancheques:

 

Professionele begeleiding tegen voordelige tarieven

Hoe krijgt u weer plezier in uw job? Welke kansen zijn er voor u op de huidige arbeidsmarkt? Hoe krijgt u uw werk- en privésituatie weer in balans? De ervaren begeleiders van Ucare helpen u om de juiste antwoorden te vinden. Door individuele gesprekken met u te voeren, ontvangt u altijd advies op maat.

 

De loopbaancheques zorgen ervoor dat de tarieven voor loopbaanbegeleiding lager zijn dan gebruikelijk. Voor slechts € 80,- heeft u al 2 loopbaancheques waarmee u recht heeft op 8 uur loopbaanbegeleiding van een professional bij Ucare.

 

> Eén cheque staat voor 4 uur professionele loopbaanbegeleiding en wordt u aangeboden voor slechts € 40,-.

> Een tweede cheque voor 4 extra uren bestelt u nadat u de eerste 4 uur loopbaanbegeleiding heeft afgerond. Hiermee ontvangt nog eens 4 uur loopbaanbegeleiding.

 

Jobbegeleiding voordelig

Jobbegeleiding voordelig

 

Gemakkelijke bestelprocedure

Het bestellen van de loopbaancheques is eenvoudig en overzichtelijk. Het is mogelijk om de loopbaancheques telefonisch te bestellen. Online bestellen behoort ook tot de mogelijkheden. Voor u het weet, is uw loopbaantraject gestart. Bestellen doet u zo:

 

> Online. Ga naar https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/hoe en klik op ‘hoe bestel ik loopbaancheques?’. Vul zorgvuldig uw gegevens in.  

> Telefonisch. Bel 0800 30 700 (gratis). Een medewerker van VDAB neemt met u alle benodigde gegevens door. Houd uw persoonsgegevens bij de hand. VDAB is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur.

 

Jobbegeleiding contact opnemen

Jobbegeleiding contact opnemen

 

Een goede verhouding werknemer vs. werkgever

Een werknemer die zich wil ontwikkelen is een positief fenomeen voor een werkgever. U laat blijken dat u graag verder wil en dat u gelooft in ontwikkeling. Uw werkgever is zelfs in staat u te ondersteunen in uw loopbaantraject. Hier zijn enkele regels voor opgesteld waardoor beide partijen (werkgever en werknemer) vooraf altijd weten wat zij aan toe zijn:

 

> De werknemer beslist zelf over hoe en wanneer hij/zij de loopbaancheque aanvraagt. De Vlaamse overheid motiveert hierdoor de Vlaamse werknemer om zelf zijn/haar eigen loopbaan in handen te nemen.

 

> Hiervoor krijgt iedere Vlaamse burger om de 6 jaar twee loopbaancheques van 4 uur begeleiding ter beschikking. Zo kan hij/zij zelf beslissen op welk moment hij/zij behoefte heeft aan deze ondersteuning.

 

> Een werkgever of het loopbaancentrum mag geen druk uitoefenen op de werknemers om hun loopbaancheque op te nemen.

 

> Een werknemer mag kiezen bij welk centrum hij/zij zijn/haar cheque inwisselt. Deze keuze mag geen gevolgen hebben voor de werknemer van de werkgever.

 

> De werkgever en het loopbaancentrum mogen geen informatie uitwisselen over de inhoud van de begeleiding.

 

> De begeleiding die de werknemer via de loopbaancheque krijgt, mag in geen geval begeleiding vervangen die de werkgever zelf zou moeten aanbieden (zoals outplacement, opleiding, training, herstructureringsbegeleiding, werving en selectie, persoonlijke coaching, …).

 

Jobbegeleiding werkgever en werknemer

Jobbegeleiding werkgever en werknemer

 

Heldere en overzichtelijke voorwaarden

Er is een grote groep mensen die zich willen ontwikkelen en actief willen nadenken over hun toekomst. Om een overzicht te krijgen van wie er recht heeft op loopbaancheques zijn er een aantal voorwaarden in het leven geroepen. U heeft recht op loopbaanbegeleiding als u op het ogenblik van uw aanvraag aan deze 3 voorwaarden voldoet:

  1. U bent minimum 1 jaar (deeltijds of voltijds) aan het werk als werknemer of zelfstandige.
  2. U heeft de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd.
  3. U woont in Vlaanderen.

 

Woont u niet in Vlaanderen?

Dan heeft u onder bepaalde voorwaarden toch recht op loopbaanbegeleiding.

Woont u in een ander land dan België dat tot de EU of EER behoort?

Dan heeft u recht op loopbaanbegeleiding als u in Vlaanderen of Brussel werkt.

Woont u in Wallonië?

Dan heeft u recht op loopbaanbegeleiding als u:

> ​​in Vlaanderen of Brussel werkt

én

> als u verhuisd bent vanuit een ander land dat tot de EU of EER behoort.

Woont u als Belg in Wallonië en werkt u in Vlaanderen of Brussel?

Dan heeft u géén recht op loopbaanbegeleiding. Wallonië is immers een deelstaat en geen ander land dat tot de EU of EER behoort. De Vlaamse Gemeenschap is niet bevoegd om regelgeving uit te schrijven voor inwoners van Wallonië.

 

Vanaf 1 maart 2015 hebben ook werknemers die in Vlaanderen wonen, maar niet werken, recht op loopbaancheques (en opleidingscheques). Hetzelfde geldt voor Europese werknemers die in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werken, maar niet wonen.

 

Jobbegeleiding Loopbaan

Jobbegeleiding Loopbaan

 

Plan uw eigen loopbaantraject

Het is fijn om uw eigen loopbaantraject te plannen. U bent daar flexibel in, tot op zekere hoogte. De loopbaancheques zijn niet eeuwig te verkrijgen. Maar hoe vaak kan u een loopbaancheque aanvragen?

 

> Elke 6 jaar heeft u recht op een loopbaanbegeleidingstraject van 8 uur.

  • Kiest u het traject van 4 uur, dan kunt u binnen 6 jaar nog een traject van 4 uur volgen.
  • Kiest u het traject van 8 uur, dan kunt u na 6 jaar een nieuw traject aanvragen.

 

Wat zijn uw ervaringen met het gebruik van de loopbaancheques? Heeft u nog tips voor mensen die een loopbaantraject willen volgen, maar nog niet helemaal duidelijk hebben waar ze moeten beginnen?

 

Deel dit met ons door uw reactie in onderstaand formulier te plaatsen.

 

Jobbegeleiding met de loopbaancheques levert u dit op. 5.00/5 (100.00%) 2 votes
Deel met uw netwerk