Deel met uw netwerk

 

De top 5 meest gestelde vragen tijdens een coaching gesprek

 

De ervaren loopbaanbegeleiders van Ucare krijgen dagelijks een enorme verscheidenheid aan loopbaanvragen. Bijna iedereen krijgt wel eens te maken met weerstand op de werkvloer, het stagneren van uw ontwikkeling binnen het bedrijf, of het verliezen van de balans tussen uw werk- en privéleven. Wij bieden u professionele loopbaanbegeleiders die u helpen in uw zoektocht naar antwoorden op uw loopbaanvragen. Wij lijsten u de top 5 meest gestelde vragen tijdens een coaching gesprek op:

 

  1. Hoe zorg ik voor de juiste balans tussen werk- en privéleven?

Tegenwoordig hebben we het allemaal druk. Daarom is het van het groot belang dat u de balans tussen uw werk- en privéleven in de gaten houdt. Wanneer deze twee aspecten uit balans raken, ontstaat er een probleem. Een van de gevolgen kan een burn-out zijn. Het heeft te maken met het feit dat u uw werk zo belangrijk maakt dat het ten koste gaat van al uw andere rollen en er een stressproblematiek ontstaat. Onder andere uw fysiek kan hieronder lijden, uw lichaam raakt op en u dient te herstellen. Dit is een proces op lange termijn, dus we nemen de tijd met u. Het is altijd beter te voorkomen dan te genezen. Zeker in het geval van een eventuele burn-out.

 

Coaching gesprek balans

Coaching gesprek balans

 

Vele factoren verstoren de balans tussen uw werk en privé. Een toenemende werkdruk, een enorme ambitie, stressvolle gebeurtenissen in uw thuissituatie,…. Wij maken uw weg helder en overzichtelijk, zodat u altijd de juiste beslissingen neemt.

 

  1. Hoe kan ik mij in mijn huidige functie verder ontwikkelen?

De meeste mensen beschikken over een gezonde dosis ambities. Maar waar wil u over 2 of 3 jaar staan? Bent u zich bewust van uw kwaliteiten? Wat is uw passie? Samen met u stellen we  een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Dit wordt ook wel een POP genoemd. In dit plan stelt u in samenwerking met uw loopbaanbegeleider uw doelen op en de concrete acties die u kan ondernemen om dit doel te bereiken. Een POP laat u nadenken over uw toekomst. Het is een enorm handig middel dat u helpt om uw ambities waar te maken.  

 

Coaching gesprek ontwikkeling

Coaching gesprek ontwikkeling

 

  1. Waarom word ik zelden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek?

Samen met een ervaren loopbaanbegeleider van Ucare gaan we kijken naar waarom u vaak niet wordt uitgenodigd. Dit kan zijn omdat uw cv niet in orde is, uw online profielen een rommeltje zijn, uw presentatie niet direct opvallend is,… Er zijn enorm veel facetten die van invloed zijn op het sollicitatiebeleid van een werkgever. Wij bekijken al deze facetten en passen het aan, waar het nodig is. Samen met u halen wij alle hindernissen en obstakels van de weg. Dit is een weg die leidt naar uw ideale job!

 

  1. Ik ervaar veel stress, irritatie en boosheid op mijn werk. Hoe kan ik hiermee omgaan en dit oplossen?

Het is volkomen normaal dat er irritaties ontstaan op het werk. U spendeert veel tijd in de buurt van collega’s, leidinggevenden en zakelijke relaties. Daar komen allerlei spanningen tezamen. Een toenemende werkdruk, verschillende karakters en kleine werkomgeving,… Dit zijn allemaal ingrediënten voor spanning op het werk. Dat er spanningen ontstaan is nagenoeg normaal te noemen, maar de oplossing ligt in hoe u omgaat met deze irritaties of stressmomenten. Zelfreflectie is hierin erg belangrijk. Kijk steeds naar uw eigen aandeel in een discussie of een geschil. Wij helpen u om te leren omgaan met irritaties of een geschil op het werk..

 

Coaching gesprek irritatie en boosheid

Coaching gesprek irritatie en boosheid

 

  1. Ik heb moeite om ‘nee’ te zeggen op mijn werk. Hoe kan ik dit verbeteren?

Het komt wel eens voor dat u moeite heeft om voor uzelf op te komen en neen te zeggen. Er zijn altijd mensen die hiervan misbruik zullen maken. Assertiviteit is van groot belang op de werkvloer. U bent de dirigent die zichzelf altijd op de eerste plaats zet. Zorg ervoor dat ze u niet overladen met werk en dat het ten koste gaat van uw eigen persoon en werk. Wij helpen u bij het leren om ‘nee’ te zeggen op een vriendelijke en heldere manier. U leert ook om te gaan met een eventuele angst of drempel om ‘nee’ te zeggen. Op een heldere en overzichtelijke wijze uw grenzen aangeven, is voor iedereen in uw omgeving prettig, maar met name voor u!

 

Coaching gesprek nee leren zeggen

Coaching gesprek nee leren zeggen

 

Heeft u ervaring in het omgaan met stress op het werk? Of heeft regelmatig te maken met een bepaalde irritatie tijdens het uitvoeren van uw job?

 

Deel dit dan met ons door een reactie in het onderstaande formulier te plaatsen.

 

De top 5 meest gestelde vragen tijdens een coaching gesprek 5.00/5 (100.00%) 7 votes
Deel met uw netwerk