Deel met uw netwerk

8 Redenen om NU te Kiezen voor Loopbaanbegeleiding

U heeft niet het gevoel dat u het maximale uit uw loopbaan of carrière haalt. Misschien speelt u zelfs met de gedachte om van job te wisselen, maar weet u niet wat uw mogelijkheden zijn. Een loopbaanbegeleider stelt u in staat om de antwoorden op al uw loopbaanvragen te vinden. Start uw zoektocht, met een loopbaanbegeleider als uw eigen hulplijn, en ga nooit meer met tegenzin naar uw werk.

Is loopbaanbegeleiding wel de juiste oplossing voor mij?

1. Loopbaancheques Maken het Goedkoper
De Vlaamse overheid stelt de loopbaancheques beschikbaar om u actiever te laten nadenken over uw loopbaan, plek op de arbeidsmarkt, kwaliteiten,…. Kortom, uw toekomst. Via de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) worden de loopbaancheques verstrekt. Het is nu mogelijk om 8 uur loopbaanbegeleiding te volgen voor slechts € 80,-.

Klik hier om te bekijken of u in aanmerking komt voor de loopbaancheques?

2. Kies voor de Neutrale Blik
Er is een verschil tussen een gesprek met een loopbaanbegeleider of een vriend, collega of familielid. Een loopbaanbegeleider neemt een neutrale houding aan en bekijkt op een objectieve manier uw vragen. Hij of zij is goed in staat een kritisch, onafhankelijk advies te geven.

Ontvang objectieve feedback met loopbaanbegeleiding

Ontvang objectieve feedback met loopbaanbegeleiding

3. Hoe Zit U Zelf in Elkaar?
Tijdens loopbaanbegeleiding leert u zichzelf beter kennen. We gaan op zoek naar uw kwaliteiten en valkuilen, uw passie, uw waarden en normen. Door het inzicht dat u verkregen heeft wordt het gemakkelijker bepaalde beslissingen te nemen en keuzes te maken. Dit heeft een positieve invloed bij het opstellen van sollicitatiebrieven en het voeren van sollicitatiegesprekken. U weet wie u bent en waar u voor staat.

4. Relatie Werknemer vs. Werkgever verbetert
Dankzij loopbaanbegeleiding is het mogelijk uw motivatie op het werk terug te vinden. Uw mogelijke irritaties, boosheid of stress heeft u onder controle leren houden. Uw productiviteit zal erop vooruit gaan.
Als werkgever kan u de loopbaancheque bij uw werknemers promoten en als derderbetaler fungeren. Op deze manier kan u als werkgever bijdragen tot de ontwikkeling van uw werknemers.

5. Door de Bomen het Bos Weer Zien
Vastlopen in uw job kan verschillende oorzaken hebben. Allerlei vraagstukken omtrent uw loopbaan zorgen voor twijfels. Loopbaanbegeleiding kan u hiermee helpen! Vraagt u zich af waarom de tijd zo snel gaat? Elke dag dezelfde routine, elke dag dezelfde sleur, elke dag dezelfde gesprekken met collega’s. Wil u weten of u de juiste richting uitgaat of dat uw passie elders ligt?

Een loopbaanbegeleider beantwoordt de vragen niet voor u, maar moedigt u aan en ondersteunt u om op eigen kracht de antwoorden te vinden.

6. Ennnn… Actie!
Loopbaanbegeleiding is een actieve vorm van coaching. U gaat meteen aan de slag met oefeningen, testen, tools en opdrachten die Ucare ter beschikking stelt.
Een loopbaanbegeleider zal u helpen met het opstellen van uw doelen en uw eigen actieplan. Dit is een plan waarin u aangeeft hoe u de opgestelde doelen bereikt.

Loopbaanbegeleiding actie nemen

Loopbaanbegeleiding actie nemen

 

7. Vertrouwelijk 100%
Loopbaanbegeleiding is een proces waarin vertrouwen erg belangrijk is. Alle gegevens betreffende uw loopbaanbegeleiding worden vertrouwelijk behandeld en worden niet verstrekt aan derden zonder hiervoor eerst uw goedkeuring te vragen. Alle besproken onderwerpen blijven tussen u en uw loopbaanbegeleider.

8. Individueel
Loopbaanbegeleiding is doorgaans een individueel traject waarbij u alle vrijheid heeft om te zeggen waar u mee zit. Tijdens een loopbaantraject is het belangrijk dat u het gevoel heeft dat u alle vrijheid bezit om te vertellen wat uw knelpunten zijn.
Loopbaanbegeleiding, een brede specialisatie die u op allerlei gebieden kan helpen. Van het nakijken van uw CV tot het herstellen van de balans tussen uw werk- en privésituatie, van een laatste vraag voor een sollicitatiegesprek tot het vinden van uw ideale job. Loopbaanbegeleiding helpt u verder!

Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn en heeft u nog vragen over loopbaanbegeleiding? Dan heeft u altijd de mogelijkheid een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek.

Wat houdt u nog tegen om loopbaanbegeleiding te volgen? Hebben wij nog dingen over het hoofd gezien waardoor u op dit moment nog geen loopbaanbegeleiding volgt?

Reageer op dit artikel, plaats uw reactie in het onderstaande formulier en laat ons weten waarom u nog niet begonnen bent met loopbaanbegeleiding.

8 Redenen om NU te Kiezen voor Loopbaanbegeleiding 4.47/5 (89.36%) 47 votes
Deel met uw netwerk