Deel met uw netwerk

U heeft 1 Nieuw Bericht – Een Vraag van Uw Jobadviseur…

Heeft u uw cv al bijgewerkt? Uw cv en motivatiebrief zijn vaak het eerste contact met een werkgever. U heeft de kans een goede indruk te maken en uzelf te onderscheiden van andere sollicitanten. Een goede cv, kan een onderwerp zijn dat behandelt wordt tijdens een loopbaanbegeleiding.

Uw coach heeft alvast een aantal goede tips voor u om een chronologisch of functioneel cv te maken.

Uw contactgegevens
Op het moment dat een werkgever uw cv bekijkt, is het belangrijk dat hij of zij u kan bereiken. Zet op uw cv niet alleen uw adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres, maar ook uw social media profiel zoals LinkedIn.

Pasfoto op uw cv
Een pasfoto mag maar hoeft niet tenzij er in de vacature duidelijk wordt om gevraagd. Zorg dat u een professionele foto heeft, een foto op uw cv zorgt ervoor dat uw cv persoonlijker is.

Jobcoaching Ucare

Jobcoaching Ucare

 

E-mailadres
Gebruik een representatief e-mailadres. Wanneer u een te opmerkelijk e-mailadres heeft kan het zijn de werkgever zijn objectiviteit verliest. Vermijd e-mailadressen als hondje54@gmail.com. De meest veilige optie is om te kiezen voor (voornaam)(achternaam)@….

Structuur
Breng een overzichtelijke structuur aan. Werk met onderverdelingen zoals : persoonlijke gegevens, opleiding en cursussen, beroepservaring, talenkennis, vaardigheden…

Werkzaamheden omgekeerd chronologisch
Start met uw huidige werkgever en werk terug in de tijd. Vermeld de naam van uw werkgever, begin- en einddatum, functie, korte beschrijving en uw prestaties. Het meest recente is de meest nuttige informatie voor een werkgever.

Ucare jobcoaching

Ucare jobcoaching

 

Houd het kort en bondig
Een goede cv is niet langer dan 2 bladzijden. U kan altijd een bijlage toevoegen met extra informatie.

Overzichtelijke Opmaak
Zorg ervoor dat uw cv overzichtelijk is . Gebruik een duidelijk lettertype. Lijn alles netjes uit.
De opmaak van uw cv is van belang bij de eerste indruk. Zet de belangrijke informatie in het vet. Voor de opmaak van uw cv kunt u gebruik maken van opmaakprogramma’s als Photoshop, Indesign, Illustrator…

Referenties
In eerste instantie hoeft u geen referenties te vermelden in uw cv. Indien u beschikt over goede referenties kan u in uw cv altijd vermelden dat deze op aanvraag beschikbaar zijn.

 

Printen en doorlezen
Lees u cv goed door en kijk of bij het afprinten de lay-out niet gewijzigd wordt.

Loopbaangesprekken Ucare

Loopbaangesprekken Ucare

Vier ogen zien meer dan twee
Laat uw cv nalezen. Een blik van een vriendin, collega , familielid en coach kan u weer nieuwe inzichten bieden. Een spellingfout is snel gemaakt.

Sla op als .pdf-bestand
Een .pdf-bestand is een gesloten bestand en hier kan niemand in wijzigen. Een aantal voordelen van het gebruik van een .pdf-bestand zijn:
> Het bestand zal uw opmaakstructuur behouden en niet verspringen.
> Het bestand is afdrukklaar.
> Het bestand is een relatief klein bestand en zal dus zelden problemen veroorzaken met laden.

Oplaan als PDF Ucare loopbaanbegeleiding

Oplaan als PDF Ucare loopbaanbegeleiding

 

Als U het niet meer weet
Vraag het dan eens aan een ervaren coach. Op het moment dat u zich inschrijft voor loopbaanbegeleiding, kunt u allerlei vragen stellen aan uw loopbaanbegeleider. Hij of zij zal u verder helpen, ook met uw cv als dat nodig is.

Voorbeeld cv?
Kijk bijvoorbeeld eens naar de voorbeeldcv’s op deze website.

Heeft u nog een tip voor iemand die zijn of haar cv wil opmaken of vernieuwen? Deel deze tip dan met ons door in onderstaand formulier een reactie te plaatsen.

U heeft 1 Nieuw Bericht – Een Vraag van Uw Jobadviseur… 4.36/5 (87.23%) 47 votes
Deel met uw netwerk