Deel met uw netwerk

Gratis Jobadvies – 14 tips voor de Ideale Profielfoto

Iedereen gebruikt een Social Media platform. LinkedIn, Twitter en Facebook worden veel gebruikt door werkgevers om uw profiel te bekijken. Het is verstandig om te zorgen voor een optimale profielfoto, zodat u een goede indruk maakt. Of het eerlijk is of niet, een eerste indruk kan bepalend zijn. Het is dan ook belangrijk dat u veel aandacht besteed aan het maken en uitzoeken van de ideale profielfoto. Een loopbaanbegeleider kan u altijd helpen.

Wij hebben alle tips en aandachtspunten voor u op een rij gezet:

Zorg dat U op de Foto staat
Dit lijkt erg voor de hand liggend, maar dat is het niet. Met enige regelmaat zien wij een profielfoto van een mooi uitzicht op vakantie, een huisdier, een favoriete artiest,…. De mensen die uw online profiel bekijken willen weten wie u bent en niet waar u bent geweest tijdens uw vakantie.

Toon Uw Gezicht
Het is van belang dat u in de camera kijkt en dat uw gezicht te zien is. Vermijd een profielfoto waarbij u een hoofddeksel of een zonnebril draagt. Kijk in de camera en overtuig uw contacten met een vriendelijke blik die laat zien wie u bent! Uw gezicht is het belangrijkste punt van herkenning.

Meeste geschikte profielfoto Jobadvies Ucare

Meeste geschikte profielfoto Jobadvies Ucare

 

Werkzaamheden vs. uw uitstraling
Op het moment dat u wordt opgezocht via Social Media hebben mensen een bepaalde verwachting van u. Daar kunt u niet altijd aan voldoen. Het is wel mogelijk om te kiezen voor een uitstraling die bij uw functioneren past. Dit vergroot het vertrouwen in uw persoon. Zo kan een leerkracht bijvoorbeeld kiezen voor een foto in het klaslokaal in plaats van een foto in de discotheek met drank in zijn of haar handen.

“Say Cheese….”
Het is belangrijk dat u lacht op uw profielfoto. Iemand die lacht is aangenamer om naar te kijken. Zet geen overdreven glimlach op, maar kijk vrolijk in de camera. Wanneer u mensen met een glimlach benadert, ontvangt u vaak positieve reacties.

Herkenning
Gebruik uw profielfoto op meerdere Social Media. Het is mogelijk dat mensen u gaan herkennen. Dit kan in uw voordeel werken bij netwerkbijeenkomsten, conferenties, lezingen, ….
Wanneer u vaak dezelfde foto gebruikt wekt dit vertrouwen op en zullen mensen u eerder toevoegen aan hun netwerk.

 

Gravatar
Staat letterlijk voor Globally Recognized Avatar. Een Gravatar is een goede oplossing wanneer u continuïteit wil in uw profiel. U schrijft zich eenmalig in en maakt een profiel aan. Vervolgens kunt u aangeven aan welke Social Media u uw Gravatar aan wilt koppelen. Zo kunt u met Gravatar in één klap voor verschillende media een profiel aanmaken.

Ontdek hier hoe het werkt.

Kleur of zwart-wit?
Het is verstandig om te kiezen voor een kleurenfoto. De Social Media platforms van tegenwoordig zijn zeer kleurrijk. Hierdoor kan uw zwart-wit foto enigszins wegvallen en valt u niet op bij de potentiële opdrachtgever.

Denk aan Uw Kleding
Het is goed om na te denken over uw kleding en de kleuren die u optimaal presenteren. U kunt met kleding ook goed laten zien waar u voor staat en waar u zich prettig bij voelt. Met een bepaalde kledingstijl kunt u ook heel goed aangeven welke sector op de arbeidsmarkt u belangrijk vindt.

Denk aan uw kleren... Jobcoaching Ucare

Denk aan uw kleren… Jobcoaching Ucare

 

Recente Foto
Het is verstandig om een recente foto te gebruiken. Misleiden heeft een averechts effect. Gebruik nooit profielfoto’s die ouder zijn dan vijf jaar. Op het moment dat u er in het echt anders uitziet, komt u onbetrouwbaar over.

Geen Rare Gezichten
Wilt u serieus overkomen bij mensen die uw profiel bekijken? Probeer foto’s met rare gezichten, uw tong uit uw mond of een vreemde gezichtsuitdrukking te vermijden. Een ontspannen glimlach is meer dan voldoende.

Profielfoto Bij de Hand
Zorg ervoor dat u altijd uw profielfoto kunt oproepen wanneer u wil. U kunt uw profielfoto bewaren op platforms als Dropbox of Google Drive. Plaats daar ook een cv en kopie van uw identiteitskaart bij. Soms is een snelle reactie gewenst en dan is het wenselijk dat u bij uw gegevens kunt.

Heb jij nog een gouden tip waardoor een profiel echt opvalt? Deel het dan met ons door in het onderstaande formulier een reactie te plaatsen.

Gratis Jobadvies – 14 tips voor de Ideale Profielfoto 4.56/5 (91.11%) 45 votes
Deel met uw netwerk