Deel met uw netwerk

Herkent U Zichzelf Hierin?

Dan is het tijd voor loopbaanbegeleiding. Samen met een loopbaanbegeleider gaat u op zoek naar de juiste (werk)omstandigheden waardoor u zich weer helemaal goed voelt.

Wanneer u zich niet optimaal voelt tijdens uw werk, kan dit heel vervelend zijn. De belangrijkste aanwijzingen voor het niet optimaal voelen zetten wij voor u op een rij. Loopbaanbegeleiding  helpt u verder wanneer u…

Beperkte doorgroeimogelijkheden heeft als u hier wel naar streeft
Doorgroeimogelijkheden zijn kansen voor u om door te groeien naar een andere functie, of te specialiseren in uw huidige functie. Doorgroeien kan verticaal zijn (hogere functie) of juist horizontaal (uw huidige niveau). Wanneer u niet over doorgroeimogelijkheden beschikt en u hiernaar streeft, kan dit demotiverend werken.

Geen klik heeft met uw collega’s.
Een goede klik met collega’s kan veel energie geven en ervoor zorgen dat u met een aangenaam gevoel naar uw werk gaat. Wanneer dit niet zo is, kan het zijn dat u met tegenzin naar het werk gaat. U hoeft geen beste vrienden te worden, maar het is verstandig om zo nu en dan te investeren in uw collega’s.

Borrel met uw collega's

Borrel met uw collega’s

 

Niet trots bent op uw werkzaamheden.
Wanneer u trots bent op uw werk, vertelt u met plezier aan vrienden, familie, (on)bekenden,… wat voor werk u doet. Wanneer u niet trots bent op uw werk is dit een vervelend gevoel waarbij u met enige regelmaat uw antwoorden gaat verdraaien of de waarheid mooier maakt dan het is. Loopbaanbegeleiding helpt u om u weer trots te laten zijn op uw werk.

Zich verveelt op het werk.
U wordt niet genoeg uitgedaagd op het werk. Dit kan om verschillende redenen zijn:
• Te weinig werk
• Eentonig werk
• Te eenvoudig werk
• Geen doelstellingen

 

De werkdruk te hoog wordt.
Af en toe dienen er overuren gemaakt te worden. Bijna elk bedrijf heeft doelstellingen en deadlines. Het is echter belangrijk dat u let op uw gezondheid. Een juiste verhouding werk- en privétijd is een balans die goed in de gaten moet worden gehouden.

Geen binding heeft met het bedrijf.
U ervaart een bepaalde afstand tussen u en uw werk. Hierdoor is er af en toe een gebrek aan motivatie en voelt u zich niet geroepen, wanneer nodig, een extra stapje te zetten voor uw werkgever. Samen met uw loopbaanbegeleider gaat u op zoek naar waarom u geen binding ervaart met uw werkgever. Loopbaanbegeleiding helpt u bij het vinden van de oorzaak waardoor u geen binding ervaart met uw werkgever.

Lichamelijke klachten ondervindt door het uitoefenen van uw job.
Wanneer u lichamelijke klachten ervaart, kan dit ervoor zorgen dat u uw werk niet optimaal kan uitvoeren. Daarnaast kan het plezier in uw werk enorm afnemen. Samen met een loopbaanbegeleider gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten en een oplossing hiervoor.

Hoofdpijn of andere klachten?

Hoofdpijn of andere klachten?

 

Geen waardering ervaart van uw leidinggevende.
Krijgt u nooit een compliment van uw leidinggevende? U werkt hard, doet ontzettend uw best en uw collega’s waarderen u. Soms is het fijn om te horen van uw leidinggevende dat hij of zij uw werk waardeert en aangeeft dat hij of zij blij is met uw inzet. Een loopbaanbegeleider kijkt samen met u naar hoe u op de juiste manier de aandacht van uw werkgever kan trekken.

De reisafstand te lang vindt.
Het kan erg vermoeiend zijn om enkele dagen per week een lange afstand te moeten afleggen van uw job naar huis en omgekeerd. Er zijn een aantal mogelijkheden om hiermee om te gaan, waardoor het niet ten kosten hoeft te gaan van uw job.

Geen Uitdaging kan vinden in uw job.
Wanneer u belang hecht aan uitdaging in uw werk maar dit niet aanwezig is, kan dit demotiverend werken. Uw uitdaging is te vinden in een nieuwe opdracht, meer variatie, meer klantencontact of simpelweg meer werk.

Mistte u ooit iets aan uw werk en heeft u een tip voor een ander hoe hij of zij daarmee om kan gaan? Deel dit met ons en plaats uw reactie in onderstaand formulier.

Herkent U Zichzelf Hierin? 3.89/5 (77.78%) 54 votes
Deel met uw netwerk