Deel met uw netwerk

De 5 Verboden Zinnen die U Vele Euro’s Kosten tijdens Loononderhandeling

Onderhandelen over uw loon is niet eenvoudig. Het is heel begrijpelijk wanneer u een baan ontzettend graag wilt hebben, dat u snel geneigd bent ‘ja’ te zeggen tegen het eerste voorstel. Goed onderhandelen kan u zomaar een flink bedrag per jaar schelen. Dat is toch het onderhandelen waard? Wees wel voorzichtig tijdens het onderhandelen over uw loon. Op het moment dat u een verkeerde opmerking maakt, kan uw onderhandelingspositie verzwakken.

Voorkom een zwakke onderhandelingspositie en vermijd de volgende zinnen.

1. “Oh, dat valt goed mee.”
Nooit laten blijken dat het u meevalt. Het is immers een onderhandeling. Elke potentiële werkgever zal u in eerste instantie een voorstel doen waar hij of zij zelf heel blij van wordt als u tekent. U kunt er vanuit gaan dat u altijd het laagste bod ontvangt en niet het hoogste. Het heet natuurlijk niet voor niets loononderhandeling. Er is vast en zeker onderhandelingsruimte. Mocht u twijfels hebben over uw onderhandelvaardigheden, dan kunt u altijd contact opnemen met Ucare voor loopbaanbegeleiding.

Onderhandelen is een vak, maar ook u kunt daarin een aantal trucjes leren waardoor u beter wordt in het onderhandelen.

Tip: Op het moment dat u een contract aangeboden krijgt waar u stiekem heel blij mee bent, zeg dan: “Bedankt voor dit aanbod. Ik neem het even mee naar huis om het rustig te bekijken en u hoort zo spoedig mogelijk van mij.”

Zelfs als een potentiële werkgever zegt dat dit echt het maximale is wat ze kunnen bieden, zorg dat u niet in paniek raakt. Dit wil namelijk echt niet zeggen dat er geen ruimte voor onderhandeling is.

2. “Wat is het gebruikelijke loon voor deze functie?”
Zorg ervoor dat u weet wat het standaard loon is voor de functie waar u naar solliciteert. Uiteraard spelen factoren als leeftijd, ervaring en CAO ook een rol.

Op het moment dat u vraagt naar een loonindicatie binnen een bepaalde sector, dan maakt u enerzijds een onvoorbereide indruk en geeft u de werkgever de mogelijkheid laag in te zetten wanneer de onderhandeling start.

Tip: Gebruik een loonwijzer. Op deze manier bent u helemaal op de hoogte van hoe hoog een marktconform loon is. Een indicatie specifiek afgestemd op uw situatie.

Zorg dat u weet waar u het over heeft. Op deze manier gaat u ook met veel meer zelfvertrouwen een loononderhandeling in.

Loononderhandelingen, weet wat u zegt

Loononderhandelingen, weet wat u zegt

3. “Bij mijn vorige werkgever verdiende ik meer.”
In het verleden behaalde resultaten bieden u nooit een garantie voor een goed loon. Elke situatie is uniek, en elke loononderhandeling staat op zichzelf.
Los van het feit dat deze opmerking wat geprikkeld overkomt, is het niet handig om direct uw kaarten op tafel te leggen. Laat u niet verleiden om uw loonwensen vrijwel direct kenbaar te maken.

Tip: Leg uw focus op de huidige situatie. Uw vorige loon is op andere omstandigheden gebaseerd en is in dit geval onbelangrijk. Zorg ervoor dat u samen met uw potentiële werkgever een redelijke vergoeding voor de functie bepaalt op basis van de huidige situatie.

4. “Misschien kunt u het loon nog iets verhogen?”
Los van het feit dat het een vraag vol twijfel is, doet u er goed aan om eerst een goed brutoloon te bedingen. Een loon waar u tevreden mee bent. Mocht u het gevoel hebben dat u nog iets extra wil, maar lukt het u niet om dit in loon te laten verwerken? Verleg dan uw focus naar de secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan: een auto of telefoon van de zaak, premievrij pensioen, vergoeding voor uw ziektekostenverzekering,….

Tip: Het is verstandig om te vragen naar de mogelijkheden tot het vergoeden van een extra opleiding. Werkgevers zijn gek op werknemers die zich willen specialiseren op werkgebied. Doorgaans werkt een werkgever graag mee aan dit soort initiatieven.

5. “Mijn vorige werkgever betaalde mij € 5400,- netto per maand.”
Als er wordt gevraagd naar uw loon bij uw vorige werkgever, vertel dan de waarheid. Het is heel makkelijk om te achterhalen of u de waarheid spreekt of niet. Een telefoontje naar referenties, een sectorvereniging of uw voormalig leidinggevende is zo gemaakt. U wilt toch niet aan een nieuwe job beginnen en dan binnenkomen op basis van een leugen? Blijf eerlijk en geef aan wat u verdiende.

Tip: Om aan te tonen dat u de waarheid spreekt, is het handig om ten allen tijde een loonstrook mee te nemen. Als er naar een loonstrook wordt gevraagd, komt u nooit met een mond vol tanden te staan.

Loonsverhoging, kom nooit met een mond vol tanden te staan

Loonsverhoging, kom nooit met een mond vol tanden te staan

6. “Waar kan ik tekenen?”
Geef nooit direct een akkoord op een voorstel. Doorzettingsvermogen en geduld zijn twee belangrijke factoren in het succesvol onderhandelen over uw loon. De snelheid van het onderhandelen is ondergeschikt aan het resultaat ervan. Gebruik de tijd. Dien een verzoek in voor wat extra bedenktijd. Vraag wat extra tijd om te overleggen met uw eigen adviseur. Speel met de tijd, maar houd het proces wel in de gaten. Het is niet de bedoeling dat uw gedrag als onaangenaam wordt ervaren tijdens het onderhandelingsproces.

Tip: Op het moment dat u een voorstel ontvangt en wat extra loon wil hebben, zodat u kunt kijken of het mogelijk is uw loon iets omhoog te krijgen, stel dan de volgende vraag: ‘Hartelijk dank voor het voorstel. Is het mogelijk om wat extra bedenktijd te krijgen?

Het spanningsveld dat onderhandelen met zich meebrengt wordt vaak als lastig ervaren. U heeft het gevoel dat u snel de verkeerde dingen zegt, of u heeft juist het gevoel dat u het niet fout kan doen. Wees enigszins voorzichtig met onderhandelen.

Waar zijn de onderhandelingen bij u stukgelopen? Heeft u nog bruikbare tips voor mensen die in een onderhandelingsprocedure zitten?

Plaats uw reactie in het onderstaande formulier.

De 5 Verboden Zinnen die U Vele Euro’s Kosten tijdens Loononderhandeling 4.64/5 (92.89%) 45 votes
Deel met uw netwerk