Deel met uw netwerk

Deze 5 Gedachten Weerhouden U van een Carrièreswitch

Iedereen droomt wel eens over een carrièreswitch, of het volgen van een absolute passie. Al snel komt u teveel obstakels tegen en gaat u over tot de orde van de dag. Maar wat zijn precies de gedachten die u weerhouden van een carrièreswitch?

Loopbaanbegeleiding helpt u bij het zoeken naar de juiste oplossingen voor onderstaande gedachten.

“Ik denk dat ik hier goed op mijn plek zit.”
Natuurlijk zijn sommige mensen tevreden met wat ze hebben. Niet iedereen droomt ervan om naar de top te gaan of een grote wijziging aan te brengen. Indien je er toch voor wil gaan, zijn er tussenstappen nodig om daar te komen. Vaak zeggen of denken mensen: “Ik zou ooit een carrièreswitch willen maken, maar eerst wil ik nog een promotie maken bij mijn huidige werkgever.” Of ze denken: “Ik zou het best aandurven, maar het is nu niet het geschikte moment.” De focus ligt op het maken van kleine stapjes in plaats van een ingrijpende verbetering die wellicht een hele verandering zou kunnen betekenen. Zo zijn er veel mensen met deze gedachten die wellicht nooit het maximale uit hun potentieel halen.

Loopbaanbegeleiding maakt het pad dat u wilt bewandelen helder en geeft aan waar de obstakels liggen, zodat het voor u makkelijk wordt om uw doel te bereiken.

Op de juiste plek voelen

Op de juiste plek voelen

“Ik weet niet precies wat ik wil.”
Het is ook heel lastig om te ontdekken wat u echt leuk vindt. Het is belangrijk dat u altijd kijkt naar uw drijfveren. Wat vindt u belangrijk in het werk? Ligt uw passie bij commercieel werk of juist bij een non-profit instelling? Denk hier eens over na. Vervolgens kunt u altijd in gesprek gaan met vrienden, bekenden en familie. Zij zullen u met alle liefde van advies voorzien, maar hebben een gekleurd beeld van u. Heeft u juist behoefte aan een neutrale kijk op uw loopbaanvraag. Maak dan een afspraak met een loopbaanbegeleider. Een loopbaanbegeleider is iemand die getraind is om u in de juiste richting te begeleiden, zodat u het antwoord vindt waar u naar op zoek bent. Loopbaanbegeleiding is een traject vol ondersteuning, advies en ontdekking.

 

“Is het ergens anders wel beter?”
Dit is een logische vraag. Zeg ook nooit zomaar uw baan op. Uw ontslagbrief indienen en op zoek gaan naar een andere job klinkt heel avontuurlijk, maar wat schiet u er mee op? U doet er goed aan om verder te denken morgen en niet al te impulsief met uw huidige job om te springen. Zorg er wel voor dat de angst voor het onbekende niet verlammend werkt. Mocht deze angst toch een enorm obstakel vormen, kan het geen kwaad om een gratis kennismakingsgesprek bij een loopbaanbegeleider in te plannen.

“Er zit toch niemand op mij te wachten.”
Een pessimistische gedachte. Probeer uw mindset juist richting het positieve te sturen, iedereen heeft talenten. Argumenten als “Ik ben nog veel te jong om aan een carrièreswitch te denken.” of “Er zit toch niemand te wachten op een werknemer als ik.” Allemaal argumenten om het niet te doen of niet eens te proberen. U kunt best een keer proberen te solliciteren bij een ander bedrijf, dit is niet verboden. Wel raden we u aan om met zorg om te gaan met uw huidige job. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om te solliciteren bij een directe concurrent. Uw werkgever zal dit niet leuk vinden, en op deze manier zorgt u alleen maar voor vijandigheid. Maar kijk eens rond en zoek eens naar leuke vacatures in verschillende sectoren.

Mocht u het overzicht kwijt raken, dan kunt u altijd een gratis afspraak maken met een loopbaanbegeleider. Hij of zij zal u in de juiste richting begeleiden.

“Wat als ik spijt krijg?”
Dit is een gedachte waar u niet te lang bij stil moet blijven staan. Spijt is altijd achteraf. Daarom is het belangrijk om vooraf de juiste afwegingen te maken. Op het moment dat u een nieuwe job accepteert, heeft u in ieder geval moed getoond. Moed om een keuze te maken en moed om de juiste vervolgstappen te nemen. Een knoop doorhakken kan ontzettend moeilijk zijn. Slaapt u slecht doordat u een moeilijke beslissing moet nemen? Reageert u de laatste tijd geprikkeld op andere mensen vanwege een loopbaanvraag waar u mee worstelt? Neem dan contact op met een loopbaanbegeleider. Uw loopbaanbegeleider ondersteunt en adviseert u.

Door welke gedachte wordt u tegengehouden om een carrièreswitch te ondernemen? Of bent u nog steeds een beetje terughoudend als het gaat om het solliciteren naar een nieuwe job?

Laat het weten en plaats uw reactie in onderstaand formulier.

Deze 5 Gedachten Weerhouden U van een Carrièreswitch 3.82/5 (76.36%) 55 votes
Deel met uw netwerk